Yabancı getireceğim

Aybaba ismiyle karışan Trabzon’da Sadri Şener’i aradım: Onu beğenmediler, bunu beğenmediler, birazdan Hindistan’a uçacağım, oradan teknik direktör beğeneceğim!

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’da iki gündür çok ilginç olaylar yaşanıyor. Önceki gün öğle saatlerinde Samet Aybaba ile el sıkışan başkan Sadri Şener, kendi yönetim kurulundan gelen tepkiler üzerine anlaşmayı bozmak zorunda kaldı. Bununla da yetinmedi; güven tazelemek amacıyla olağanüstü genel kurul kararı aldı. Ve dün de gördük ki, bazı yöneticiler istifa etmiş. Bordo mavili kulüpte depremlere yol açan ‘Samet Aybaba tercihinin’ nereden çıktığını öğrenmek için dün Sadri Şener‘i aradım.  Şener, 40 yılı aşan dostluğumuzun hatırına, ne var ne yok her şeyi anlattı:
Trabzon enteresan bir yer. Hadi seyirci neyse de yöneticinin teknik adam konusunda gereksiz yorumlar yapması ve geçmişe dönük hesapları ortaya çıkarması son derece yanlış. Kalbimde iki tane stent var. İnanılmaz derecede zorlanıyorum. Ama Trabzon’da da inanılmaz şeylerle karşılaşıyorum. Mesela Şenol Güneş’i kulübü bırakmıyor, ama Trabzon’un yüzde 50’si istemiyor. Yüzde 50’si Ersun Yanal’a karşı, yüzde 50’si de Samet Aybaba’ya karşı. Onu beğenmediler, bunu beğenmediler, ben birazdan Hindistan’a uçacağım, oradan bir teknik direktör beğeneceğim. Bakalım ona ne diyecekler!
Peki, ben Trabzonspor’u aldığımda neredeydi, şimdi nerede? Avrupa’da
bir tur geçersem herkes Trabzon’u konuşacak. Seven de bahsedecek, sevmeyen de bahsedecek.
Ersun’un üç defa mağlubiyet alması sonunu hazırladı. Yoksa bazı rötuşlarla yola devam edebilirdi. Ama Ersun’un fazla futbolcu kullanmaması aleyhine oldu. Oynat kardeşim, ne var bunda! Rakiplerimiz bir sezonda kaçar futbolcu kullanmışlar, Ersun kaç futbolcu kullanmış.
Parayı nasıl bulacağız
Ben Trabzonspor’u ancak Fatih Terim’in, Mustafa Denizli’nin ve Şenol Güneş’in çalıştırabileceği konusundaki sözlerimin arkasındayım. Ama kimse şunu düşünmüyor; ben Samet’i getirecektim, ama daha anlaşmamıştım, konuşuyordum. Samet’in yanına Trabzonspor’un eski çocuklarından Hami’yi (Mandıralı), Ogün’ü (Temizkanoğlu) ve bir kişiyi daha getirecektim. Teknik direktöre fazla para vermektense bu işi makul bir fiyata halledip 2-3 futbolcu alacaktım. Tercihim oydu. Ama şimdi ne oldu? Fener Daum’u aldı, şimdi görüyorum Galatasaray da Rijkaard’ı almış. Ben de parayı bastırıp bir yabancı getireceğim. Bu kadar fazla para teknik direktöre değer mi, tartışılır. Ama artık mecburum. Parayı nasıl bulacağız, o da ayrı bir sorun. Ne yapalım, Trabzonspor’da başkanlık yapmak kolay değil!

Yazarın Tüm Yazıları