Bostancı cinayetinde 2 yeni katil zanlısı

Güncelleme Tarihi:

Bostancı cinayetinde 2 yeni katil zanlısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2001 15:51

Bostancı'da yaklaşık 4 ay önce Işık ve Ebru Balkan kardeşlerin öldürülmesiyle ilgili 5 sanığın yargılanması sürerken, kayıp cep telefonunu Antalya'da satmak isteyen bir kişi yakalandı. Cinayet mahallindeki parmak izleri, zanlınınkilerle uyuştu. İkinci katil zanlısının ise gaspa teşebbüs suçundan halen cezaevinde olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Ebru Balkan (26) ile kız kardeşi Işık Balkan'ın (22), 20 Mayıs 2001 tarihinde Kadıköy Şemsettin Günaltay Caddesi'ndeki evlerinde öldürülmesiyle ilgili araştırmalara başlayan polis, olayın failleri olduğu gerekçesiyle Fikret Aydın, Hasan Hüseyin Akdoğan, Faruk Çiftçi, Ahmet Kaplan Tan ve Tarkan Altınoluk'u gözaltına alarak adliyeye sevk etti.

Soruşturmayı tamamlayan Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı da Aydın, Akdoğan, Çiftçi ve Tan hakkında ''Birden çok kişiyi öldürmek, suça azmettirmek ve bu suça iştirakten'' dolayı idam cezası, Tarkan Altınok hakkında da ''Suça fer'an iştirakten'' dolayı 20 yıldan az olmamak üzere ağır hapis cezası istemiyle Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı.

5 sanık hakim karşısına çıktı

İki kardeşin katil zanlısı 4'ü hakkında idam cezası istenen 5 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Kadıköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklardan Faruk Çiftçi gelmedi. Diğer sanıklar Fikret Aydın, Hasan Hüseyin Akdoğan, Ahmet Kaplan Tan ve Tarkan Altınok'un geldiği duruşmaya, bugün tanık olarak dinlenmesi beklenen Sedat Peker de katılmadı.

'GERÇEK KATİL HAPİSTE'
Duruşmada söz alan sanık Fikret Aydın, davanın seyrini değiştirecek bilgilerin kendisinde bulunduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:
''Ben, gerçek katil Seylan Çördük isimli şahısla aynı cezaevinde bulunmaktayım. Ben olayın faili değilim, bugüne kadar hiçbir şekilde hiçbir suçtan dolayı zan altına alınmış değilim.''
Bu sözler üzerine Mahkeme Başkanı Ahmet Genç, konunun değerlendirildiğini ve araştırmanın sürdüğünü bildirdi.
4 KİŞİYE İDAM İSTENİYOR
Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanıklar Fikret Aydın, Hasan Hüseyin Akdoğan, Faruk Çiftçi ve Ahmet Kaplan Tan'ın ''Birden çok kişiyi öldürmek, suça azmettirmek ve bu suça iştirakten'' idam, sanık Tarkan Altınok'un da ''Suça fer'an iştirakten'' 20 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Sanıkların yargılanması sürerken Balkan kardeşlerin evinden çalınan cep telefonları ve 200 dolara ulaşamayan polis, bunların da bulunması için araştırmalarını sürdürdü.

Haberin Devamı

KAYIP CEP TELEFONU ANTALYA'DA ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin bu konudaki araştırmaları sürerken, Antalya'da ortaya çıkan Secaattin Yıldız, elindeki bir cep telefonunu satmak istedi.

Telefonu satın almak için Yıldız'la pazarlık yapan kimliği açıklanmayan bir kişi de telefonun çalıntı olabileceği şüphesiyle Yıldız'dan el yazısıyla adının ve adresinin yazılı olduğu bir belge aldı.

Bu olaydan haberdar olan polis de İstanbul'da faaliyet gösteren bir temizlik şirketinin ortağı olan Secaattin Yıldız'ı 5 gün önce gözaltına aldı.

PARMAK İZLERİ TUTUYOR

Yapılan incelemeler sonucu, cep telefonunun Balkan kardeşlere ait olduğunu belirleyen polis, Yıldız'ın parmak izinin de cinayetin işlendiği evden alınan parmak izleriyle tuttuğunu da tespit etti.

Sorgulama sonucu, Yıldız ve ortağı Seylan Çördük'ün, gasp yapabilmek için bir temizlik şirketi kurdukları ve elemanlarının hangi evde yüklü para bulunduğu yolunda getirdiği istihbaratlar sonucu da çeşitli gasp olayları gerçekleştirdikleri belirlendi.

AMAÇ GASPMIŞ

Soruşturma sırasında Yıldız'ın ortağı olan Seylan Çördük'ün, başka bir gaspa teşebbüs suçundan yaklaşık 1 ay önce yakalanarak cezaevine konulduğu anlaşılırken, Yıldız ve Çördük'ün yine aldıkları istihbarat doğrultusunda gasp yapmak için Balkan kardeşlerin evine gittikleri ve Işık ile Ebru Balkan kardeşleri öldürdükleri belirlendi.

Haberin Devamı

Polis yetkilileri, yeni ortaya çıkan bu kişilerin, halen yargılanan Fikret Aydın ve diğer kişilerle bir bağlantılarının olmadığını kaydettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!