Allah korudu

BEŞİKTAŞ'ın bu sezon seyrettiğim en ruhsuz maçı. Takımda bir bıkkınlık var. En önemlisi bu maçta heyecansız oynadılar.

Pres yapma yok, rakipten topu alıp oyuna başlama yok, devamlılık yok. Sadece bir kaç tane pozisyon var. Sergen inanılmaz derecede güçsüz. Top önünde, gol yapacak, kendini yere atmayı düşünüyor. O pozisyonda aldatmaya yönelik hareketten sarı kart görmesi lazımdı. Sergen'in başka gol pozisyonları da var, ikili mücadeleleri de var. Hepsinde güçsüz gözüktü. Bir yere kadar mücadele ediyor, sonra havlu atıyor.

Zago vazgeçilmez

İstanbul'da biraz kapalı oynayan takımlara karşı Beşiktaş'ın iki tane oyuncuyu oynatma şartı var. Biri Nouma, diğeri İlhan Mansız. Yoksa, ölü toptan Ronaldo'nun, Zago'nun gelmesini bekleyecek. Zago deyince aklıma geldi. Beşiktaş için vazgeçilmez bir oyuncu. Hem defans mücadeleleri yerinde, hem de topu hücumda mükemmel yerlerden oyuna sokuyor. Ronaldo'nun rakibine yaptığı hareket sarıbuçuktan kırmızı da olur, sarı da. Kırmızı olsaydı ne olurdu, cevap verin bakalım. Beşiktaş, orta alanda ve hücumda hiç pres yapmadı. Haliyle de bütün toplar Bursalı oyuncularla buluştu. Bu sefer onlardan almaya kalktılar ve yorulup oyundan düştüler. Bursa-Beşiktaş maçları hep böyledir. Enteresan geçer, değişik pozisyonları vardır. Dün gece, iki takımın mücadelelerine ve girdikleri pozisyonlara göre maçın hakkı beraberlikti. Yukarıdaki, dün gece siyah beyazlıların yanındaydı.

Devre arası klasiği

Herhalde, G.Saray ve F.Bahçe'den sonra Beşiktaş da, devre arası klasiğine sarılacak. Solda Serdar, İbrahim'in yaptıklarını yapamıyor. İbrahim belki iyi orta atamıyor ama, rakibin o tarafını gidip-gelerek öyle bir hale getiriyor ki, onunla uğraşmaktan o kulvardan hücum edemiyorlar. Tamer iyi, biraz daha rahatlarsa daha olumlu işler yapabilecek. Ahmet Yıldırım-Ronaldo ikilisi büyük hatalar yaptılar. Aynen Bursa defansı gibi. Yalnız Lucescu'nun şunu mutlaka görmesi lazım. Her maç birilerini kazanacağım diye, veya adalet dağıtacağım diye uğraşması yanlış. Yarın, bir maçta oyuncu kazanmaya kalkarken, puanları kaybedebilir. Dün gece O'nu Allah korudu. Hakem İsmet Arzuman, bu sezon seyrettiğim en iyi maçını çıkardı. Güzel avantajlar oynattı. Oyuna tempo verdi. Aldatmaya yönelik hareketlerde ‘‘devam’’ dedi. Forma farkı gözetmedi. Aferin.

Yazarın Tüm Yazıları