Büyük soygun

Güncelleme Tarihi:

Büyük soygun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2009 00:00

Şifre ve kimlik bilgilerini ele geçirdikleri kişilerin hesaplarından internet üzerinden 2 milyon TL’lik vurgun yapan, aralarında bir polis memuru ile bir kadının da bulunduğu 13 kişilik suç örgütü çökertildi.

Haberin Devamı

BALIKESİR jandarması, farklı illerde, şifre ve kimlik bilgilerini çeşitli yollara ele geçirdikleri kişilere ait hesapları interaktif bankacılık işlemleri ile boşaltarak 2 milyon TL’lik vurgun yaptıkları ileri sürülen, aralarında bir polis memuru ile bir kadının da bulunduğu 13 kişilik suç örgütünü, İstanbul’da düzenlediği operasyonla çökertti. Balıkesir İl Jandarma ekipleri, çeşitli bankalardaki hesapları internet bankacılığıyla boşaltılan mağdurlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Jandarma, çeşitli illerdeki vatandaşların şifre ve hesap numaralarını internet üzerinden değişik yöntemlerle ele geçirip, banka hesaplarındaki yaklaşık 2 milyon TL’yi kendi hesaplarına aktardıkları belirlenen, İstanbul’da oldukları saptanan suç örgütü üyelerine yönelik geçen cuma günü, “Madalyon-05” adı verilen operasyon düzenledi.
Operasyonda, A.S. (25), R.K. (29), Ç.Ç. (24), M.A. (29), M.D. (31), K.D. (32), A.T. (35), A.D. (38), A.Ş. (30), İ.A. (23), B.E. (40), A.Ş. (25) ve Ş.Y. (31) gözaltına alındı.
Kimlik bilgileri ele geçti
Mahkeme kararları ile şüphelilere ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok miktarda sahte kimlik ve belge, dolandırıcılıkta kullanıldığı belirlenen bir bölümü dizüstü çok sayıda bilgisayar, sahte olduğu anlaşılan senet, noter belgesi ve çeşitli kaşeler, bandrolsüz CD’ler, kimlik bilgilerini ele geçirdikleri kişiler adına düzenlenen sahte kimliklerle alındığı anlaşılan çok sayıda telefon ve simkart ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!