Yardımcı ne derse o

MAÇI, TV'den izledim. Öncelikle, İbrahim'in yaptığı pozisyon penaltıydı. Ersoy bu kararında haklı.

Gelelim en çok tartışılan pozisyona. Top kornerden gelirken, yardımcı hakemin tam köşe bayrağının arkasında. Yani durduğu yer doğru. Hakem Erol Ersoy, yardımcı hakeme hafifçe bakıyor ve golü veriyor. O sırada yardımcı hakem Koray Gencerler'in ne yaptığı görüntüde yok.

Yerinde mi, santraya mı koşuyor? Ama tecrübelerime göre, santraya koşmuyor ki, Beşiktaşlı futbolcular Ersoy'a itiraz ediyorlar. Beşiktaşlılar onu yardımcı hakem Koray'a götürüyorlar. Ersoy ezik. Ona kalsa, golü verip santra yaptıracak. Ama Koray'ın ifadelerini Beşiktaşlı futbolcular duyuyorlar. Tümer ile Tayfur hakemin kararsızlığı hissediyorlar. Erol bir kez daha santraya yürüyor. Bu kez tüm Beşiktaşlılar çullanıyorlar hakeme. Koray Gencerler yine aynı şeyleri söyleyince, artık Erol icin yapacak başka şey kalmıyor. Bu kez Denizlisporlular itiraz ediyorlar ama atı alan Üsküdar'ı geçiyor.

GÜCÜ YETMEDİ

Bu karardan sonra sahanın boşaltılması, oynanmayan sürenin oynanması lazım. Ama Erol'un gücü buna yetmiyor. Anladığım kadarıyla, hakem atışı yapıp, 3 düdük çalıyor ve maçı bitiriyor. Hakem atışı yapıldığında, oyun baylaıp, bittiğinde sahada siviller var mı, yok mu, belli değil. Maçın daha ne kadar oynanması lazım, o da güme gidiyor. Ersoy kalan süreyi oynatacak olsa, anons yaptırması lazım. 3, gerekirse 4 nolu anonsu. Ama yaptıramıyor.

Naklen yayınlarda mekanik teçhizat çok önemlidir. Ama herşeyde olduğu gibi, insan daha önemli. Dün akşam, maç yayınında ve sonrasında TRT sınıfta kaldı. Erol Ersoy dağıldı. TRT'de onunla beraber dağıldı. Toz şeker gibi oldular. Gol olduğu iddia edilen pozisyonda topun tamamının çizgiyi geçmesi, gol olması zor. Görüntüde zor. Hani bir laf vardır, ‘‘Durdum bayram namazına, uydum imama’’ diye. Yardımcı hakemin yeri doğrusuysa, hepimiz İmam Gencerler'e uymaya mecburuz. Ersoy, Gencerler'e uymadan, namaz kılmaya kalktı. Cemaat üstüne geldi, namaz kabul olmadı.

NOT: Aslında en büyük hata MHK'de. FİFA listesinden çıkarıldı mı, çıkarılmadı mı tartışması yapılan ve hakemliğe devam etmek için asıl mesleği olan astsubaylıktan bile ayrılmayı düşünen Ersoy'a, özellikle psikolojik olarak dağılmış Ersoy'a bu maçı vermek büyük hatadır.
Yazarın Tüm Yazıları