Doğalgaz bombası

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz bombası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2009 00:00

Eskişehir’in Tunalı Mahallesi’nde dün sabah 08.30 sıralarında dört katlı bir apartmanın zemin katındaki parkeci dükkánının bodrumunda doğalgaz sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Patlamanın ardından çıkan yangın tüm binayı sarınca üst katlardaki dairelerde kadın ve çocuklar mahsur kaldı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekibi sevk edildi. Binada oturanlardan bazıları çatıya çıktı. Çatıdakiler üst katta mahsur kalan çocukları kurtarmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri merdivenle aralarında bebek, çocuk ve kadınların bulunduğu çok sayıda kişiyi indirdi. Patlamada yaralanan dört kişi ile yangında dumandan etkilenen üçü polis memuru, altısı çocuk olmak üzere 31 kişi hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır. İtfaiye ekipleri çıkan yangını kontrol altına alarak söndürdü. İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Yeter, patlamaya, doğalgaz sıkışmasının neden olduğunu açıklayarak şöyle dedi: "Binanın diğer katlarında doğalgaz kullanılırken, zemin kattaki parkeci ve bodrumda doğalgaz tesisatı olmamasına karşın, yakından geçen doğalgaz borularından gelen sızıntı patlamaya neden olmuş.

Ekip gelip yok demiş

Olaydan yara almadan kurtulan Emrah Gül, binanın bodrumuna doğalgaz sızdığını daha önce ESGAZ Şirketi yetkililerine bildirdiklerini söyleyerek, "Gelen ekipler inceleme yaptı ve doğalgaz sızıntısının olmadığını söyleyerek tutanak tuttu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!