Visa, 1.3 milyon Euro verdi 40 bin çocuğun ufku açıldı

Güncelleme Tarihi:

Visa, 1.3 milyon Euro verdi 40 bin çocuğun ufku açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2009 00:00

Visa Europe, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Toplum Gönüllüleri ile işbirliği içinde 2007’de başlattığı "Renkli Ufuklar" sosyal sorumluluk projesinde bugüne kadar 40 bin çocuğa ulaşmayı başardı.

TEGV Mardin Midyat Öğrenim Birimi’nin açılışında konuşan Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, "Renkli Ufuklar projesiyle bugüne kadar ilköğretim çağında toplam 40 bin çocuğa ulaşıldı. Bu yıl sonunda 50 bin çocuğa ulaşmış olmayı hedefliyoruz. Bu projenin hayata geçebilmesi için bugüne kadar 1.3 milyon Euro yatırım yapıldı. Önümüzdeki dönemlerde de bu programlara desteğimiz sürecek" dedi.

Proje kapsamında TEGV tarafından, "Düşünebilen Çocuklar" ve "Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum" adında iki farklı eğitim programı uygulanıyor. Bu eğitim programlarının sorgulayan, çok yönlü düşünebilen, kendi kararlarını alabilen ve geleceğini planlayabilen çocuklar yetiştirmek amacıyla tasarlandığını belirten Ülman, "Renkli Ufuklar, Visa Europe Türkiye’nin bu büyüklükteki ilk kurumsal sosyal sorumluluk projesi. Bu sosyal sorumluluk projesi ile Türk kartlı ödemeler sektöründeki 23 bankayı bir araya getirdik. Bu bankaların gönülleri de bizim için ayrı katma değer sağlıyor" diye konuştu.

DPT’nin programına model

TEGV Başkanı Cengiz Solakoğlu ise, Renkli Ufuklar projesinin Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Dokuzuncu Kalkınma Planı’nın 2009 Yılı programı için bir model teşkil ettiğini dile getirdi. Hedefleri arasında bu eğitim programlarının örgün eğitim programlarıyla entegre edilmesinin bulunduğunu dile getiren Solakoğlu, dünyaya siyah-beyaz değil renkli bakabilen, gençler yetiştirmenin önemine değindi.

Çocukları kimler nasıl eğitiyor

Eğitimler gönüllüler tarafından 8 haftalık dönemler halinde TEGV’in Eğitim Parkları’nda ve Öğrenim Birimleri’nde veriliyor.

Düşünebilen Çocuklar ve Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum adıyla iki farklı program bulunuyor.

Bu programa ilköğretim çağındaki 11 ile 13 yaş arasında çocuklar katılıyor.

TEGV Eğitim Departmanı tarafından yetiştirilen 130 profesyonelin bulundukları illerde eğitim verdikleri gönüllü sayısı 1600’e ulaşıyor.

Renkli Ufuklar projesiyle bugüne kadar ulaşılan çocuk sayısı 40 bin. 2009 yılı sonuna kadar 50 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Bugüne kadar çocuklarla bir araya gelerek ve gönüllü çalışmalarda yer alan bankacı sayısı ise 130’a ulaşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!