Hatalar

GÜZEL bir lig maçı oldu. İki tarafın da birbirine, ‘‘benim çok eksiğim var’’ deme hakkı yok.

Çünkü iki tarafta da eksik futbolcu fazla. 90 dakika boyunca Galatasaray, orta alandan hücuma daha fazla destek verdi, Antep'in ise azdı. Viola, çok yalnız kaldı. Murat, fazlaca kendine oynadı, takıma değil. İki takımın da attıkları birinci goller büyük defans hatalarından geldi. Belki de sahanın en çabuk ve en iyi oyuncusu Bouazizi'nin yaptığı hata, futbolun cilvesi olsa gerek. 1-1'in üzerine Fatih Terim, oyunu değiştirmek için tüm kozlarını kullandı. Ama oyunu koparmak için Multzescu aynı cesareti gösteremedi.

İki tarafın yakaladığı pozisyonlara bakarsanız, maçın hakkını berabere gösteriyor. Ama, dünkü maça hakem ve yardımcıları çok müdahele ettiler. Neticesine tesir edecek büyük hatalar yaptılar. En büyük hata da 29'uncu dakikada Mustafa Çulcu'dan geldi. Ümit Karan'ı çekerek indiren İlhan'ın, bariz gol şansından dolayı kırmızı kart görmesi gerekirdi. Burada Mustafa Çulcu'ya yardım etmeyen 2 nolu yardımcı Refik Aka'nın da hatası büyük. Aynı Refik Aka, bu sefer Murat'ın aradan çıkıp attığı attığı bariz golü yedi. Önce pozisyonu devam ettirdi, sonra ofsayt diye bayrak kaldırıp, golü iptal ettirdi. Vedat'ın sarı kart gördüğü pozisyonda Viola'ya yaptığı hareket penaltı olmazdı, çünkü top korner noktasındaydı ve henüz oyuna girmemişti.

Pinto saman alevi gibi

Arif
'te ısrarın yerinde olduğu sonunda ortaya çıktı. Ümit Karan faydalı işler yaptı. Pinto oyunun başında saman alevi gibi gözüktü, sonra kayboldu. Terim ona fazla müsamaha gösterdi. Böyle oynamaya devam ederse de bu kadroda yer bulamaz. Vedat gene rakibe çok top kaptırarak, defansını zor durumlara soktu. Emre iyi mücadele etti. Fizik farkı, rakibiyle girdiği ikili mücadelerde faul hissi verdiriyor. O da Emre'nin kabahati değil. Berkant iyi şeyler yapıyor ve etkili. Hasan çok sinirli. Neredeyse yanından geçen uçan kuşa sinirleniyor, bu da oyununu bozuyor. Gaziantep'in bu statta çok etkili maçlarını seyrettiğim için dün geceki Antep beni tatmin etmedi. Rakibine basamadı. Neredeyse beraberliğe razı oynadı. Eğer yukarıdan düşmek istemiyorsan, dünkü Galatasaray'a yenilmeyeceksin. Onun için de daha fazla hücum etmen gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları