Çaldıkları kredi kartını kullanınca yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Çaldıkları kredi kartını kullanınca yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2009 19:35

ADANA'da bir çelik kasayı açarak içinden aldıkları kredi kartıyla otomatik para çekme makinesinden (ATM) para çekerken güvenlik kamerası görüntülerinden belirlenen 4 hırsızlık şüphelisi, düzenlenen operasyonla yakalandı. Mahkemeye çıkarılan 4 kişiden 1'i tutuklandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 5 Nisan'da Tepebağ Mahallesi'ndeki Akdamar İşhanı'ndaki bir işyerinden çelik kasadan 10 bin TL, kredi kartları ile çek ve senetlerin çalınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Çalınan kredi kartıyla bir bankanın ATM'sinden para çekildiğini belirleyen polis, güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde kredi kartlarını kullananların 7 ayrı hırsızlık olayının da zanlısı olan Mehmet Zengin (38), Ayhan Çelik (30), Murat Burak (24) ve Ahmet Zeren (24) olduğunu saptadı. 4 kişi, 4 ayrı eve yapılan eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları yerde yapılan aramalarda da çalınan kredi kartları, çaldıkları paranın bir kısmı ile çek ve senetlerden bazıları ele geçti. 4 kişiden Mehmet Zengin tutuklanırken, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!