Kortizon savaşı

Güncelleme Tarihi:

Kortizon savaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2002 01:55

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in Başkent Hastanesi ile ilişkisini kesmesinden sonra özel sağlık danışmanı olarak hekimliğini üstlenen Ortopedi Uzmanı Dr. Mücahit Pehlivan'ın ‘‘Sayın Başbakan'da miyastenia gibi bir şey görmedik’’ sözleri ve kortizon tedavisini kesmesi, tıp çevrelerinde tartışma yarattı.

Dr. Pehlivan dün Hürriyet'in sorusu üzerine, doğrudan Başkent Hastanesi'nde uygulanan tedaviye ‘‘yanlış’’ demese de, ‘‘dağınık bir şekilde uygulanan tedaviyi, daha sade ve düzenli hale getirerek’’ Ecevit'i daha iyi bir duruma getirdiğini vurguladı. Dr. Pehlivan şöyle konuştu:

‘‘Ben kas ve iskelet sisteminden sorumluyum. Ben, ‘Tedavide kortizon kullanılması yanlıştır' demiyorum. Ama ben kortizonu kestim. Nörologlara göre, kortizon doğru olabilir. Ben ise kemikleri eriyen bir insanı yatağa bağlamayı doğru bulmuyorum. Kemik erimesine karşı tedavi uyguladık ve bir süre sonra yinelediğimiz derin tetkiklerde bu kez iyileşmeyi saptadık. Bütün bunların tıbbi belgeleri, raporları var.’’

Pehlivan’
ın bu görüşlerine karşın Ecevit'in sağlık durumu konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olan, ancak adının yazılmasını istemeyen bir nörolog ise, ‘‘Eğer kortizonu kestikleri doğru ise çok tehlikeli bir adım atılmış demektir’’ uyarısını yaptı. Ecevit'e verilen kortizonun çok düşük dozda olduğunu savunan aynı nörolog, Ecevit'in parkinson ve miyastenia hastası olduğunu anımsattı. Nörolog, ‘‘Her iki hastalık için tedavisi yüzde 100 sürdürülmek zorunda. Aksi halde yürüyemez. Başlangıçta kortizon ve korse kullanılmasa iki ayağı birden felç olabilirdi’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!