GİRİŞ
MENÜ

Hürriyet

ile ilgili tüm haberleri, son dakika haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Bugün haberlerinde son durum nedir? İşte tüm flaş gelişmeler...

Toplam 4.684.037 haberi bulunmuştur.

Hürriyet Haberleri

İzmir’de ‘Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’

İzmir’de ‘Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’

İzmir’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda, yöresel lezzetler sergilendi. Ege Bölgesi’nde bulunan 33 liseden yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı yarışmada öğrenciler finallere kalabilmek için yarıştı.

19.04.2024Eğitim

O öpüşme sahnesi tatsız bir anı olarak kaldı... Keşke yaşlarımız yakın olsaydı

Sinema filmlerinde de televizyon dizilerinde de olmazsa olmazlardan biri iki karakterin romantik yakınlaşma sahneleri. Bazılarında gayet naif bir şekilde gerçekleştirilen bu sahneler, bazı yapımlarda daha etkileyici biçimde yansıtılır sinema perdesine ya da televizyon ekranına.

19.04.2024Magazin
Organlarıyla 4 kişiye hayat veren Melek Karakaş, son yolculuğuna uğurlandı

Organlarıyla 4 kişiye hayat veren Melek Karakaş, son yolculuğuna uğurlandı

Yalova'da motosiklet kazasında yaralandıktan 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve kazadan 3 gün öce organlarını bağışlayarak 4 kişiye hayat veren Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Melek Karakaş (21), gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

19.04.2024Haber
Seda Gören Bölük, Solingen kurbanlarını ziyaret etti

Seda Gören Bölük, Solingen kurbanlarını ziyaret etti

28. Dönem AK Parti İstanbul milletvekili ve Dışişleri Komisyon üyesi, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi Seda Gören Bölük, Solingen mağdurlarını ziyaret etti.

19.04.2024Avrupa
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Iraka kritik ziyaret... İlk kez ortak harekât merkezi kurulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak'a kritik ziyaret... İlk kez ortak harekât merkezi kurulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet 22 Nisan'da Irak'a ziyaret gerçekleştirecek. Irak yönetimi ile 30'a yakın anlaşma imzalanacak. Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki beklentileri ne, hangi adımlar atılacak? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, anlaşma metnindeki güvenlik ve terörle mücadele başlıklarına ilişkin detayları paylaştı.

19.04.2024Gündem
Özvar: Hedefimiz luslararası öğrenci sayısında ilk 5

Özvar: Hedefimiz luslararası öğrenci sayısında ilk 5

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir. Bu yönüyle ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir” dedi.

19.04.2024Eğitim
Bakan Fidandan saldırı sonrası İran ile ilk temas

Bakan Fidan'dan saldırı sonrası İran ile ilk temas

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü.

19.04.2024Dünya
Memura Temmuzda zam var mı İşte 3 aylık enflasyon farkına göre olası memur maaş zammı

Memura Temmuz'da zam var mı? İşte 3 aylık enflasyon farkına göre olası memur maaş zammı!

Memura temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağı asgari ücret açıklamasının ardından gündeme geldi. Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan zamla birlikte 17 bin 2 liraya çıkan asgari ücrete ilişkin olarak ara zam olup olmayacağına ilişkin beklentilere yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam olmayacağını söyledi. Peki, Memur maaş zammı Temmuz 2024 || Memurlara temmuzda zam var mı? 3 aylık enflasyon farkına göre olası memur maaş zammı tahmini 2024!

19.04.2024Bilgi
GELİNİM MUTFAKTA KİM ELENDİ 19 NİSAN 2024, bilezikleri kim aldı ŞOK TEKLİF Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam)

GELİNİM MUTFAKTA KİM ELENDİ 19 NİSAN 2024, bilezikleri kim aldı? ŞOK TEKLİF! Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam)

Gelinim Mutfakta haftanın finali ile bileziklerin sahibi ve yarışmanın elenen ismi belli oldu. Gelinim Mutfakta bugün de tartışmaları ve lezzetleriyle güne damgasını vurdu. Gelinim Mutfakta Aleyna rahatsızlığı nedeniyle yarışmadan ayrılmak durumunda kaldı. Aleyna'nın yerine Burçin geldi. Burçin bugün çeyrek altın için yarıştı. Elenme riski olmadığı gibi bilezikleri de almayacağı kesinleşti. Gelinim Mutfakta elemesi ve bilezikleri üç isim arasından seçildi. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu? GELİNİM MUTFAKTA KİM ELENDİ 19 NİSAN 2024, bilezikleri kim aldı? Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam)

19.04.2024Televizyon
Halving etkinliği öncesi Bitcoin ne kadar oldu

'Halving' etkinliği öncesi Bitcoin ne kadar oldu?

Bitcoin'in saatler içinde gerçekleşmesi beklenen halving (yarılanma) etkinliği öncesi Bitcoin, toparlanarak 64 bin 968 dolar seviyesinde seyrediyor.

19.04.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Nisanda Iraka gidiyor... İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Nisan'da Irak'a gidiyor... İşte detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet 22 Nisan'da Irak'a ziyaret gerçekleştirecek. Irak yönetimi ile 30'a yakın anlaşma imzalanacak. Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki beklentileri ne, hangi adımlar atılacak? CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, anlaşma metnindeki güvenlik ve terörle mücadele başlıklarına ilişkin detayları paylaştı.

19.04.2024Haber
ATA AÖF sınav yeri sorgulama ekranı: ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır İşte Atatürk Üniversitesi vize tarihleri

ATA AÖF sınav yeri sorgulama ekranı: ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? İşte Atatürk Üniversitesi vize tarihleri!

ATA AÖF sınav yerleri belli oldu. Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bahar dönemi vize sınavları, 27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Viz sınavlarına girecek öğrenciler ataaof.edu.tr adresi üzerinden sınav yerleri görüntüleyebilecek. ATA AÖF ara sınav giriş belgesi üzerinde okulun adı, açık adresi, salon ve sıra numarası gibi bilgiler olacak. Peki ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır? İşte Atatürk Üniversitesi vize tarihleri!

19.04.2024Bilgi
Fenerbahçe Alagöz Başantrenörü Valerie Garnier: Mükemmel bir sezon...

Fenerbahçe Alagöz Başantrenörü Valerie Garnier: "Mükemmel bir sezon..."

Sezonu FIBA Süper Kupa, Türkiye Kupası, EuroLeague Kadınlar ve Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi şampiyonluğu olmak üzere 4 kupayla tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, düzenlenen medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

19.04.2024Basketbol
Yiğit Poyraz ile Yasmin Erbil arasında neler oluyor Sorulara yanıt yok

Yiğit Poyraz ile Yasmin Erbil arasında neler oluyor? Sorulara yanıt yok

Yiğit Poyraz, önceki gün “Survivor”dan bir pozunu paylaştı. Erbil’in iki gün önceki fotoğrafa yeni yorum yapması ikili arasında sorunlar olduğu yönünde dedikoduları artırdı.

19.04.2024Televizyon
Üsküdar’da servis aracı kaza yaptı: 10 öğrenci hafif yaralandı

Üsküdar’da servis aracı kaza yaptı: 10 öğrenci hafif yaralandı

Küçükçekmece’den okul gezisi için Üsküdar'a gelen öğrencilerin içinde bulunduğu midibüs kaza yaptı. Kazada 10 öğrenci hafif şekilde yaralandı.

19.04.2024Haber
Okul gezisi için Üsküdara gelen midibüs kaza yaptı: 10 öğrenci yaralandı

Okul gezisi için Üsküdar'a gelen midibüs kaza yaptı: 10 öğrenci yaralandı

Küçükçekmece’den okul gezisi için Üsküdar'a gelen öğrencilerin içinde bulunduğu midibüs kaza yaptı. Kazada 10 öğrenci hafif şekilde yaralandı.

19.04.2024Gündem
Gonca Vuslateri ile Müge Boz doğum için gün sayıyor: 8 tane erik sana  200 lira abla

Gonca Vuslateri ile Müge Boz doğum için gün sayıyor: 8 tane erik sana 200 lira abla

İlk bebeğini kucağına almaya hazırlanan Gonca Vuslateri, önceki gün Cookshop Etiler Villa’da baby shower partisi verdi.

19.04.2024Televizyon
BUGÜNÜN SON DEPREMLER LİSTESİ 19 NİSAN (AFAD/KANDİLLİ TABLOSU): Son Dakika deprem mi oldu En son nerede deprem oldu, ne zaman ve kaç büyüklüğünde İşte güncel verilerle son depremler listesi

BUGÜNÜN SON DEPREMLER LİSTESİ 19 NİSAN (AFAD/KANDİLLİ TABLOSU): Son Dakika deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu, ne zaman ve kaç büyüklüğünde? İşte güncel verilerle son depremler listesi!

Gün içerisinde meydana gelen depremler, en güncel ve yeni bilgilerle kurumların listelerine yansıyor. Tokat'ta sarsıntılar, dün yaşanan depremin ardından devam ediyor. 19 Nisan Cuma günü AFAD verilerine göre saat 12.58'de Tokat Sulusaray'da 3.0 ve saat 11.02'de İzmir Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 19 Nisan AFAD/Kandilli son depremler listesi, anlık ve en güncel verilerle yenileniyor. Diğer taraftan Tokat'ta yaşanan depremin ardından sarsıntılar sürüyor. Bulundukları yerde oluşan sarsıntıları hissedenler 'Az önce deprem mi oldu' sorusunun yanıtını sorguluyor. 18 Nisan Perşembe günü AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Çorum Ordu, Kırşehir, Samsun, Kayseri, Ankara ve Kırşehir'den de hissedildi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada depremin derinliği 5.0 KM olarak bildirildi. Yaşanan deprem sonrası Tokat'ta 4.0 ve 4.4 büyüklüğünde iki deprem daha kaydedildi. Öte yandan dün gece Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde peş peşe iki deprem meydana gelmişti. Depremleri hisseden vatandaşlar da 'Deprem mi oldu?' 'Nerede deprem oldu?' sorularına yanıt aramaya başladı. Türkiye genelinde meydana gelen büyük ve küçük depremler, 19 Nisan son depremler listesine yansıyor. İşte, AFAD ve Kandilli son depremler listesine göre bugün meydana gelen depremler ve anlık Türkiye son dakika deprem ekranı...

SON DEPREMLER LİSTESİ:

2024-04-19 11:02:20 4.5 Ege Denizi - [27.90 km] Seferihisar (İzmir)
2024-04-19 09:58:27 2.3 Sulusaray (Tokat)
2024-04-19 09:53:09 1.5 Zile (Tokat)
2024-04-19 09:49:10 2.0 Türkoğlu (Kahramanmaraş)
2024-04-19 09:42:43 2.8 Sulusaray (Tokat)
2024-04-19 09:32:32 2.3 Sulusaray (Tokat)
2024-04-19 09:30:02 1.3 Sulusaray (Tokat)
2024-04-19 09:22:21 1.1 Sulusaray (Tokat)
2024-04-19 09:18:09 1.3 Sulusaray (Tokat)
2024-04-19 09:07:57 3.1 Sulusaray (Tokat)
2024-04-19 09:06:52 1.9 Sulusaray (Tokat)
2024-04-19 08:31:36 1.6 Kadışehri (Yozgat)

19.04.2024Bilgi
Yasemin Yürük: Doğum günümde terk edildim

Yasemin Yürük: Doğum günümde terk edildim

Yasemin Yürük önceki gün Kuruçeşme’de düzenlenen bir davette görüntülendi.

19.04.2024Televizyon
Karikatüristlerden  vefa örneği

Karikatüristlerden vefa örneği

Tekin Aral’ın yazdığı, Latif Demirci’nin çizgileriyle hayat verdiği, 70 ve 80’li yıllarda Fırt Dergisi’nde yayınlanan Arap Kadri karikatürleri film oldu.

19.04.2024Televizyon
Bursada 15,5 yıl hapisle aranan hükümlü, duvarın arkasındaki gizli bölmede yakalandı

Bursa'da 15,5 yıl hapisle aranan hükümlü, duvarın arkasındaki gizli bölmede yakalandı

Bursa'da, 130 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda çeşitli suçlardan aranan 113 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda ‘Kasten öldürme’ suçundan aranan ve hakkında 15,5 yıl hapis cezası olan İlhan Kuru (44) evinde duvarı kırarak oluşturduğu gizli bölmede yakalandı.

19.04.2024Haber
Gelinim Mutfakta Aleyna neden ayrıldı Gelinim Mutfakta Aleyna yarışmadan elendi mi, bıraktı mı Nursel Ergin paylaştı

Gelinim Mutfakta Aleyna neden ayrıldı? Gelinim Mutfakta Aleyna yarışmadan elendi mi, bıraktı mı? Nursel Ergin paylaştı!

Gelinim Mutfakta Aleyna ayrıldı mı sorusu, televizyonlarını açan izleyiciler tarafından araştırılıyor. Yarışmacılardan Gelinim Mutfakta Aleyna ve kayınvalidesi Songül Hanımın programda yer almaması izleyicilerin dikkatini çekti. Nursel Ergin programın başında yarışmacılar hakkında açıklama yaptı. Peki Gelinim Mutfakta Aleyna ayrıldı mı, elendi mi? Gelinim Mutfakta Aleyna neden yok? İşte ayrıntılar...

19.04.2024Televizyon
Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Melek Karakaşa son veda... Organları ile 4 kişiye umut oldu

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Melek Karakaş'a son veda... Organları ile 4 kişiye umut oldu

YALOVA’da motosiklet kazasında yaralandıktan 5 gün sonra tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve kazadan 3 gün öce organlarını bağışlayarak 4 kişiye hayat veren Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Melek Karakaş (21), gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

19.04.2024Gündem
GELİN EVİ HAFTANIN 1. İSMİ 19 NİSAN || Gelin Evi bu hafta kim kazandı, hangi isim birinci oldu İşte haftanın toplam puan durumu

GELİN EVİ HAFTANIN 1. İSMİ 19 NİSAN || Gelin Evi bu hafta kim kazandı, hangi isim birinci oldu? İşte haftanın toplam puan durumu

Gelin Evi birinci ismi, haftanın final gününde belli oluyor. İlgiyle takip edilen program hafta içi her gün Aslı Hünel'in sunumuyla ekranlara geliyor. Tuğçe, Rabia, Ayşenur, Selin ve Nezahat gelin, hafta boyunca sunumlarını yaptı ve ev dekorasyonlarını sergiledi. Aslı Hünel'in de verdiği puanla birinci olan isim büyük ödülü almaya hak kazanacak. Peki Gelin Evi bu hafta 50 bin TL'yi kim kazandı, hangi isim birinci oldu? İşte haftanın puan durumu...

19.04.2024Televizyon
Londra’da Işın Eray rüzgârı esti

Londra’da Işın Eray rüzgârı esti!

Dünyanın en saygın konservatuarlarından biri olan ‘Royal College of Music’te yüksek lisans öğrencisi Işın Eray, yönetmenliğini Nikola Krstic’in yaptığı editörlüğünü İsmail Saike’nin üstlendiği ‘Istanbul’ filminin tanıtımı için ‘Glamour Istanbul’ adlı özel bir müzik besteledi. Dün akşam saat 19.30’da ‘Royal College of Music’teki Britten Theatre’da sahnelenen Eray’ın bu özel bestesi müzikseverlerden tam not aldı.

19.04.2024Avrupa
Kartlı ödemelerde büyük artış

Kartlı ödemelerde büyük artış

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL oldu.

19.04.2024Ekonomi
Fenerbahçeyi eleyen Olympiakosta kaleci Tzolakisin penaltı sırrı ortaya çıktı

Fenerbahçe'yi eleyen Olympiakos'ta kaleci Tzolakis'in penaltı sırrı ortaya çıktı

Fenerbahçeli futbolcular Dusan Tadic, Cengiz Ünder ve Leonardo Bonucci’nin penaltılarını kurtaran Olympiakos kalecisi Kostas Tzolakis, sarı-lacivertli oyuncuların penaltı atışlarını kullandığı köşeleri su şişesindeki kağıda yazdı ve ona bakarak hareket etti.

19.04.2024Futbol
Demirören Yayınlarından İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat çıktı

Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı

Demirören Yayınları'ndan çıkan Antoine Ignace Melling'in 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' adlı eserinin çok özenle hazırlandığını söyleyen Zero Kitap'ın sahibi Ahmet Boratav, "Demirören Yayınları'nın çıkartmaya başladığı prestij yayınları gerçekten çok önemli. Baskı kaliteleri çok iyi ve satışında kitapçılar ile sahafları desteklemesi de önemli. Çünkü satış kanalları bunlar. Yani Demirören Yayınları piyasayı olumlu yönde destekliyor. Örneğin Antoine Ignance Melling'in A Picture Voyage to Constantinople kitabı yeniden basıldı. Bu çok kaliteli bir baskı ve çok kaliteli bir cilt. Bugüne kadar alamamış olan kitap meraklıları için çok önemli bir yayın. Eski bir matbaacı olarak söylüyorum Melling'in kitabının baskısı gerçekten çok iyi. Seçilen kağıt, baskı kalitesi orijinal, arşivlerden alınıp renk ayrımı düzgün yapılmış. Mükemmel bir cilt ile gerçek bir koleksiyon kitabı" diye konuştu.

19.04.2024Kitap Sanat
Spor Toto 60 milyon TLye koşuyor Haftanın programı, sistemli oyun ve tüm detaylar...

Spor Toto 60 milyon TL'ye koşuyor! Haftanın programı, sistemli oyun ve tüm detaylar...

Hafta sonunda İddaa’nın yanı sıra Spor Toto heyecanı da yine Misli’de yaşanacak. 37. hafta programında 15 bilen çıkmayınca tam 9 milyon 670 bin TL bu haftaya devretti. Futbolseverlerin gözü kulağı bu hafta Spor Toto programındaki karşılaşmalarda olacak. İşte detaylar...

19.04.2024Futbol
Giresunda silahlı kuyumcu soygununda şüpheliler, gasbettikleri taksinin şoförünü dövüp bagaja kilitlemiş

Giresun'da silahlı kuyumcu soygununda şüpheliler, gasbettikleri taksinin şoförünü dövüp bagaja kilitlemiş

Giresun'un Bulancak ilçesinde maskeli ve silahlı kuyumcu soygununda gözaltına alınan 3 şüphelinin 4,5 kilo altın çaldıkları belirlendi. Şüpheliler soygun sonrası gasbettikleri taksiyle kaçmıştı. Altınların tamamı ele geçirilirken, şüphelilerin soygun öncesi taksinin sürücüsünü dövüp, el ve ayaklarını bağlayarak, aracın bagajına kilitledikleri ortaya çıktı. Öte yandan soygun ve sonrası yaşananlar, iş yerinin güvenlik kamerası ve cep telefonu kameralarına yansıdı.

19.04.2024Haber
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup müdürü Levent Bayraktarın cenazesine katıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup müdürü Levent Bayraktar'ın cenazesine katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, 59 yaşında hayatını kaybeden CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın cenaze törenine katıldı.

19.04.2024Gündem
Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak

Hepsiburada Tavsiye Ekonomisini büyütüyor… Tavsiye’nin Lideri, Link Gelir ile hanelere 1 milyar TL kazandıracak

Hepsiburada müşterilerine kendi çevrelerine ürün tavsiyesinde bulunarak gelir elde etme imkanı sunduğu “Link Gelir” programı ile Türkiye’de tavsiye ekonomisini büyütecek. Hedef 2024 içinde programa katılanlara toplamda 1 milyar TL kazandırmak.

19.04.2024Advertorial
Emiliano Martinez, Fransızları yine çıldırttı İkinci sarı kartı gördü ama atılmadı, sebebi...

Emiliano Martinez, Fransızları yine çıldırttı! İkinci sarı kartı gördü ama atılmadı, sebebi...

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Lille'i penaltılarda geçerek yarı finale yükselen Aston Villa'da maça kaleci Emiliano Martinez damga vurdu. Dünya Kupası'nda Fransa'ya karşı sergilediği performansı, rakip takım ve taraftarları çıldırtmasını yine bir Fransa ekibine karşı tekrarlayan Arjantinli file bekçisi penaltılarda maçtaki ikinci sarı kartını gördü ancak oyundan atılmadı. Bu konudaki kural ortaya çıktı.

19.04.2024Futbol
Hıdırellez gelenekleri ve ritüelleri: Hıdırellez ne zaman, saat kaçta başlıyor Hıdırellez dileği ne zaman olur

Hıdırellez gelenekleri ve ritüelleri: Hıdırellez ne zaman, saat kaçta başlıyor? Hıdırellez dileği ne zaman olur?

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta Asya, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar'da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hâkimi olduğuna inanılan İlyas'ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır. Hıdırellez ne zaman, saat kaçta başlıyor? Hıdırellez dileği ne zaman olur? İşte Hıdırellez Bayramı hikayesi...

19.04.2024Bilgi
Denizlisporlu Mehmet Ali Ulaman, ailesinin maç çıkışı saldırıya uğradığını açıkladı

Denizlisporlu Mehmet Ali Ulaman, ailesinin maç çıkışı saldırıya uğradığını açıkladı

Denizlispor’da futbolcular maaş alamadıklarını, takıma sahip çıkılması konusunda çağrıda bulunarak sosyal medyada paylaşımlarda bulunup antrenmanlara çıkmama kararı aldı. Ayrıca futbolculardan Mehmet Ali Ulaman ise geçtiğimiz hafta ailesinin taraftarlar tarafından saldırıya uğradığını, konu hakkında mücadele edeceğini bildirdi.

19.04.2024Futbol
Muzu soyup kabuğunu 10 dakika haşlayın Etkisine inanamayacaksınız

Muzu soyup kabuğunu 10 dakika haşlayın! Etkisine inanamayacaksınız

Hangi meyvenin ve sebzenin kabuğu ne işe yarıyor diye merak edenler için de ufak bir araştırma gerçekleştirdik. İşte tüm bilmeniz gerekenler…

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocadan MHRS açıklaması: Kapasitenin verimli kullanılmasını sağlayacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan MHRS açıklaması: Kapasitenin verimli kullanılmasını sağlayacağız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 2023 yılında MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin sayısını 23 milyon kişi olarak açıklamıştı. Bakan Koca MHRS’deki sorunların çözümü için yeni kararlar alındığını belirtirken, 'Son dakika iptalleri nedeniyle atıl kapasite oluşmaması için randevu iptal süresini, en geç bir önceki gün saat 23.59’la sınırlandırıyoruz. İptal edilen randevular yerine, muayene saatinden 1 saat öncesine kadar yeni randevu verebileceğiz.' dedi.

19.04.2024Gündem
Yılmaz: 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır

Yılmaz: 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır

Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 350 milyon dolar seviyesine yaklaşmıştır. Hedefimiz ise 1 milyar dolar olarak belirlendi. 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” dedi.

19.04.2024Ekonomi
Dışişleri Bakanı Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Hollanda Başbakanı Rutte ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lahey'de Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü.

19.04.2024Dünya
15.5 yıl hükümle aranıyordu: Evindeki gizli bölmede yakalandı

15.5 yıl hükümle aranıyordu: Evindeki gizli bölmede yakalandı

Bursa'da, 130 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda çeşitli suçlardan aranan 113 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda ‘Kasten öldürme’ suçundan aranan ve hakkında 15,5 yıl hapis cezası olan İlhan Kuru (44) evinde duvarı kırarak oluşturduğu gizli bölmede yakalandı.

19.04.2024Gündem
Bakan Bolat açıkladı: Tanzanyayla ticareti 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz

Bakan Bolat açıkladı: Tanzanya'yla ticareti 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz

Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İki ülke arasından yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi. Geçen yıl 350 milyon dolar olan karşılıklı ticaretimizin 1 milyar dolar hedefini yakalaması konusunda tarım, sanayi, tekstil-giyim, ilaç sektörü gibi önemli fırsatlar bulunuyor” dedi.

19.04.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail- İran gerilimiyle ilgili "Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konu ile ilgili akla ziyan olmayan açıklama da yok. İran'ın açıklamalarında da bu doğru diyor diyemiyorsunuz, İsrail'e zaten hiç diyemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

19.04.2024Haber
İsrail-İran gerilimi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sahiplenme yok, akla ziyan olmayan bir açıklama da yok

İsrail-İran gerilimi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sahiplenme yok, akla ziyan olmayan bir açıklama da yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail- İran gerilimiyle ilgili "Şu anda İsrail farklı şeyler söylüyor, İran farklı görüşler ortaya atıyor. Sahiplenme yok ve konu ile ilgili akla ziyan olmayan açıklama da yok. İran'ın açıklamalarında da bu doğru diyor diyemiyorsunuz, İsrail'e zaten hiç diyemiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

19.04.2024Gündem
Zeynep Bastık Dream Extra’da

Zeynep Bastık Dream Extra’da!

Dream Türk’te Onur Kırış’ın sunumuyla ekrana gelecek olan Dream Extra’nın ilk konuğu Zeynep Bastık oldu.

19.04.2024Televizyon
Tokatta kırılmanın olduğu fay hattı böyle görüntülendi

Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı böyle görüntülendi

Tokat Sulusaray'da meydana gelen 5.6'lık depremin merkez üssü olan köyde fay hattındaki kırıklar dron ile görüntülendi.

19.04.2024Haber
Eski aşklarına seslendi: Harcadığım her yıla helal olsun

Eski aşklarına seslendi: Harcadığım her yıla helal olsun!

Hakan Gence ile Sıkı Muhabbet’in bu haftaki konuğu başarılı oyuncular Buse Meral ve Furkan Andıç oldu.

19.04.2024Hürriyet Pazar
Tokatta kırılmanın olduğu fay hattı görüntülendi

Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı görüntülendi

Tokat Sulusaray'da meydana gelen 5.6'lık depremin merkez üssü olan köyde fay hattındaki kırıklar dron ile görüntülendi. Köy sakini Fatih Şahin, "Dronla baktığımız yerlerdeki yarıklar depremden önce yoktu. Depremden sonra oluştu. Deprem anında dışarıdayım yer patlamış gibi hissettim" şeklinde konuştu.

19.04.2024Gündem
Kırklarelinde otobüs devrildi: Çok sayıda yaralı

Kırklareli'nde otobüs devrildi: Çok sayıda yaralı

Kırklareli'nin Kavaklı beldesi yakınlarında Bulgaristan'a yolcu taşıyan otobüs Kırklareli'nde devrildi. Çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

19.04.2024Haber
Giresunda kuyumcu soygunu... Yeni detaylar ortaya çıktı: Gasbettikleri taksinin şoförünü dövüp bagaja kilitlemişler

Giresun'da kuyumcu soygunu... Yeni detaylar ortaya çıktı: Gasbettikleri taksinin şoförünü dövüp bagaja kilitlemişler

Giresun'un Bulancak ilçesinde maskeli ve silahlı kuyumcu soygununda gözaltına alınan 3 şüphelinin 4,5 kilo altın çaldıkları belirlendi. Şüpheliler soygun sonrası gasbettikleri taksiyle kaçmıştı. Altınların tamamı ele geçirilirken, şüphelilerin soygun öncesi taksinin sürücüsünü dövüp, el ve ayaklarını bağlayarak, aracın bagajına kilitledikleri ortaya çıktı. Öte yandan soygun ve sonrası yaşananlar, iş yerinin güvenlik kamerası ve cep telefonu kameralarına yansıdı.

19.04.2024Gündem
6 günler Şevval orucu peş peşe mi tutulur, ayrı ayrı tutulabilir mi Merak edenler için 6 günler orucu Şevval Ayı orucuyla ilgili detaylar

6 günler Şevval orucu peş peşe mi tutulur, ayrı ayrı tutulabilir mi? Merak edenler için 6 günler orucu Şevval Ayı orucuyla ilgili detaylar

Ramazan ayının bitimi ve Şevval ayının başlamasıyla birlikte faziletiyle bilinen Şevval ayı orucuyla ilgili detaylar da merak edilip araştırılmaya başlandı. Özellikle Şevval ayı orucunun peş peşe mi tutulacağı ve ayrı ayrı tutulup tutulmayacağı merak edilenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Peki, Şevval orucu ne zaman tutulur? 6 günler Şevval orucu peş peşe mi tutulur, ayrı ayrı tutulabilir mi? İşte Diyanet'ten gelen yanıt

19.04.2024Bilgi