İkisi de kötü

SKORA sakın aldanmayın. Çok zorlu bir A.Gücü deplasmanı, müthiş bir A.Gücü ve muazzam bir galibiyet sakın zannetmeyin.

G.Saray, Başkent'te rakip olarak iki kişiyle oynadı, onları yendi. Birisi Baidoo, diğeri Augustine. Bütün A.Gücü takımı dün gece o kadardı. A.Gücü'nün teknik adamını tebrik etmek lazım. Nereden aldılar bilmiyorum. ‘‘Hagi göndermiş’’ diyorlar. Bir takım geçen sene ile bu sene arasında ancak bu kadar kötü bir duruma getirilir. Daha kötüsü olamaz. Bu teknik adamları gördükten sonra yerliler neden iş bulamıyorlar? Araştırılırsa sebebi bulunur.

G.Saray çok kötü. Kimin ne yaptığı belli değil. Kim girerse, kim çıkarsa çıksın takım havası yok. Ümit var mı? Sakın ümit deyince Ümit Davala ile Ümit Karan'ı karıştırmayın. Ben hakiki ümitten bahsediyorum. Onlar yalancı ümiler. Ümit var mı? G.Saray takımında ilerisi için ışık var mı? Şu görüntüde yok. Devre arası ne yaparlar bilemiyorum.

Zorlanmayı sevmiyorlar

Sarı kırmızılıların neden kötü oldukları, neden topu rakipten baskıyla alıp, tekrar hücuma döndüremedikleri açıkça belli. Hasan Şaş, Arif, Ümit Karan, Berkant, Felipe... Bunlardan hiçbirisi rakibe baskı yapıp, zorlanmayı sevmiyorlar. Başkaları alsın, onlara versin. Onlar da oynasın. Oh ne ala dünya. Biraz Cihan, biraz Suat, Bülent, Mehmet... Onlar da yüzde 30'la, 20 ile oynuyorlar. Dünkü netice tamamen psikolojik. Maçı alan G.Saray takımı değil, forması.

Tam bir ortaoyunu

A.Gücü'nün teknik direktörü muazzam! Yılmaz atılana kadar ‘‘Ben artık atılacağım. Ne olur beni al’’ diye bas bas bağırıyor. Ama o kenarda çıkıp takımına bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Ne anlattığını da anlamak mümkün değil. Türkçe biliyor mu, belli değil. Arkadan Hayati takviye yapıyor ama o da ne kadar çözer bilemiyorum. Yani tam bir ortaoyunu. Bu A.Gücü aldığı puanları oynadığı futbolla değil, şansı ile almış. O net bir biçimde gözüküyor.

Bir yardımcı hakem var; İsmail Köse. Yanında ‘‘Trabzon Bölgesi’’ yazıyor. Tam 61. dakikada taçtan atılan topa ofsayt kaldırıyor. Dün gece 19 Mayıs Stadı'nda seyirci yoktu. G.Saray'ı yıllardır ilk defa seyircisinin terk ettiğini bu yıl görüyorum. A.Gücü seyircisinin adedi zaten belli. Futbol derseniz, hiç yok. Taca ofsayt kaldıran bir yardımcı. Bir şeyler yapmak isteyen Ali Aydın. Kötü bir A.Gücü, kötü bir G.Saray. Soğuk bir hava, buz gibi bir futbol. İşte dün gecenin özeti...
Yazarın Tüm Yazıları