İnternette 'ikinci el' patlaması

Güncelleme Tarihi:

İnternette ikinci el patlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2002 11:38

Kullanmadığı ya da az kullandığı eşyayı sanal ortamda satmak isteyenler, alıcılarıyla internet sitelerinin ''pazar yerleri''nde buluşuyor. İnternet sitelerinde yer alan bilgilere göre, ikinci el alım satımlarında çok değişik ürünlerle ve ilanlarla karşılaşılabiliniyor.

Haberin Devamı

Buna göre sanal pazar yerlerinde, çok değerli antikalardan evcil hayvanlara, mobilyalardan teknolojik ürünlere kadar çeşitli eşyalar, müşterilerin beğenisine sunuluyor. Sanal ortamda ilanlar, ikinci el araba, antika ve sanat, bilgisayar, elektronik eşya, film, giyim aksesuar, hizmetler, koleksiyon-hobi, müzik, telefon ve evcil hayvan kategorilerine ayrılıyor.

Sahibi olduğu eşyayı veya hayvanı elinden bir an önce çıkarmak isteyenler, tercihine göre ilanının yanına resim koyabilirken, gazetelerin aksine ilanlarını ücretsiz yayınlatabiliyorlar. ''Ayağıma bir kez giydiğim için geri veremediğim bana küçük gelen ayakkabımı satıyorum'', ''3.5 aylık yavru bukalemun 400 dolara'', ''Bebeğim sütten kesildiği için çok temiz süt sağma makinamı satıyorum'' şeklinde ilginç ilanların yer aldığı sanal ortamda, ilanlar 30 gün süreye kadar yayınlanabiliyor.
   Â
SANAL PAZARLARDA YOK YOK
   Â
Gazetelerde sık sık görülen ''doktordan çok temiz araba'' şeklindeki ilanların yerini ''doktordan az kullanılmış satılık steteskop'' şeklinde ilanların aldığı sanal pazarlarda, çeşitli firmalar ürünlerini herhangi bir maliyete katlanmadan pazarlayabiliyor.

Haberin Devamı

Eğitim amaçlı çok sayıda kursun da yer aldığı ilanlarda, ''müzelik'' olarak tabir edilen çeşitli antikalara da yer veriliyor. Örneğin, gelir düzeyi yüksek alıcılara internette, 2.5 milyar liraya Osmanlı okkası, 1 milyar liraya 1912 yılına ait antika radyo, 1milyar 750 milyon liraya kollu büyük telefon, 3 bin euro'ya 1898 yılına ait 3. Alexandar Rus parası, 30 milyar liraya 130 yıllık gümüş muskalık olan, üzerinde 4 adet Abdülhamit dönemine ait gümüş turalar gibi antika eşyalar sunuluyor.

Kendine ilginç bir hobi aynı zamanda da iÅŸ edinmek isteyenlere iseevcil hayvan kategorilerinde 100 milyon liraya damızlık Fransız angoratavÅŸanı satılırken, elde edilecek yünleri deÄŸerlendirmek için irtibat numaraları bırakılıyor.Â

Görev ve ev değişikliği nedeniyle satılan ev eşyalarından, bilumumelektronik eşyaya ve bilgisayara, daha önce seyredilmiş CD ve DVD'den,kullanılmış gümüş bileziğe kadar geniş ürün yelpazesinin bulunduğu sanal pazarlarda, ürünlerin fiyatı özelliklerine ve kullanım alanlarına göre, 5 milyon ile 100 milyar lira arasında değişen fiyatlarla alıcıların beğenisine sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!