3 ilde kredi kartı sahteciliği operasyonu

Güncelleme Tarihi:

3 ilde kredi kartı sahteciliği operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2009 11:25

Kocaeli, İstanbul ve İzmir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kullanan ve kredi kartlarını kopyalayarak alışveriş yapan şebekenin 9 elemanı yakalandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurdukları sahte alışveriş ve kontör yükleme içerikli internet siteleriyle başkalarına ait kredi kartı bilgileri ya da “encoder” cihazıyla kopyaladıkları kredi kartları ile alışveriş yapan şebekeye yönelik Kocaeli İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, bilişim suçunda kullanıldığı tahmin edilen 5 bilgisayar, 1 pos cihazı ile 2 adet sahte çek ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin verdiği bilgiler ve bilgisayarlarda yapılan incelemelerde, bilgisayarlarda bin kişiye ait kredi kartı bilgisinin bulunduğu belirlendi.

Zanlıların uluslararası bağlantılarının olduğu, yurt dışından “hacker” vasıtasıyla başkalarına ait kredi kartı bilgilerini satın alarak yurt içindeki bazı kimliklere para havalesi yaptıkları, 200 adet firmanın web tasarımını oluşturarak kendilerini yasal olarak gösterdikleri ve piyasaya sahte çek sürerek esnafı da dolandırdıkları tespit edildi.

Zanlılar, emniyetteki sorgularının ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!