Meclis'te bir demiryolu eylemcisi

Güncelleme Tarihi:

Mecliste bir demiryolu eylemcisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2002 11:08

Seçimlerin ardından üyelerinin büyük çoğunluğu yenilenen ve perşembe günü milletvekillerinin yemin töreniyle açılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulaşım politikalarında demiryoluna önem verilmesi için 6 yıldır yaptığı çeşitli eylemler sırasında 38 il dolaşıp, 68 bin kilometre yol kateden CHP'li Kemal Demirel ile tanışacak.

Haberin Devamı

CHP Bursa İl Başkanlığı yaptığı dönemde, Bursa'nın yeniden demiryolu ağına kavuşması ve Bandırma-Bursa-Bilecik demiryolu hattınınkurulması amacıyla bireysel olarak yürüyüş eylemi ve imza kampanyalarıdüzenleyen Kemal Demirel, 3 Kasım Milletvekilliği Genel Seçimi'nde, CHP Bursa Milletvekili olarak meclise girmeye hak kazandı.

Türkiye'de ulaşım politikalarında yıllardır karayolunun ön planda tutulması nedeniyle trafik kazaları başta olmak üzere pek çok sorunun yaşandığını savunan Demirel, bu anlayışın değişmesi ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında olduğu gibi demiryoluna ağırlık verilmesi için 6 yıl boyunca, 68 bin kilometre yol katederek 38 il dolaştı.

Kemal Demirel, milletvekili adaylığından çok önce başlattığı eylemlerde, Türkiye'de ulaşım politikasını gündeme getirmek ve 1950 yılından itibaren ihmal edilen demiryolu ağının iyileştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamayı amaçladığını söyledi.

Haberin Devamı

Milletvekili seçilmesinin, düşüncelerini hayata geçirmek için iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Demirel, ''Mecliste, demiryolu ağının ıslah edilmesi ve geliştirilmesi konusunda başarı sağlayacağıma inanıyorum. Parti politikamız doğrultusunda bu mücadeleme Meclis'te de devam edeceğim. Meclis'te etkin bir muhalefet yürüterek, bunun yapılabileceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!