KEY listeleri gecikiyor

Güncelleme Tarihi:

KEY listeleri gecikiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2009 15:46

KEY'de itiraz listesine gelen başvuruların yoğun olması nedeniyle konut edindirme yardımı almaya hak kazananların isimlerinin açıklanması gecikiyor.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, başvuru sayısının öngörülen başvuru sayısından çok daha fazla olduğunu, yapılan itirazların işlemlerinin tamamlanmasının ardından, konut edindirme yardımı almaya hak kazananların yardım tutarlarına ilişkin listelerin Emlak Bankasına bildirileceğini açıkladı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun “KEY ödemelerinde itiraz süresinin uzatılmasına ilişkin” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesine yanıt geldi.

Çelik, önergeye verdiği yanıtta, itiraz süresi boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan başvuru sayısının, öngörülen başvuru sayısından çok daha fazla olduğuna işaret etti.

Bu nedenle konut edindirme yardımı almaya hak kazandığını ileri sürenler arasından hak sahibi bulunanların tasfiye halindeki Emlak Bankası'na bildirilmesi için gereken sürenin uzatıldığını kaydeden Çelik, " Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan itirazların işlemlerinin tamamlanmasını müteakip, konut edindirme yardımına hak kazananların yardım tutarlarına ilişkin listeler Emlak Bankasına bildirilecektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!