Petrol Ofisine bağımsız ATM

Güncelleme Tarihi:

Petrol Ofisine bağımsız ATM
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2009 13:19

Petrol Ofisi Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Yiğit Aktulga, belirlenen Petrol Ofisi istasyonlarındaki marketlerde yer alan Pink Point ATM'lerle müşterilerin, nakit çekme, nakit avans çekme ve şifre değiştirme işlemlerini gerçekleştirebileceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Aktulga, Petrol Ofisi ve Talon işbirliği ile gerçekleştirilen “Bağımsız ATM” Pink Point'in tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, tüketicilerinin temel ihtiyaçlarını karşılarken, hayatlarına artı değer katacak hizmetleri yaratmak için de çalıştıklarını söyledi.

Belirlenen Petrol Ofisi istasyonlarında bulunan marketlerde Pink Point ATM'lerin yer alacağını anlatan Aktulga, halen 83 Petrol Ofisi istasyonunda Pink Point ATM'nin bulunduğunu, yıl sonuna kadar bu sayıyı 200'e çıkarmayı hedeflediklerini dile getirerek, şöyle devam etti:
“Müşterilerimize her zaman daha fazlasını sunma çabası içinde yenilikleri yakından takip ederek sistemlerimize dahil ediyoruz. Bu doğrultuda Avrupa ve ABD'de oldukça sık kullanılan bağımsız ATM'leri Türkiye ile tanıştıran Talon ile işbirliğine gittik. 7 gün 24 saat hizmet veren marketlerimizin içine yerleştirilen ATM'lerle müşterilerimizin nakit işlemlerini beklentilerine uygun bir ortamda yapmasına olanak sağladık.”

Aktulga, 2009 yılında Petrol Ofisi istasyonlarında müşterilerinin farklı ihtiyaçlarına yönelik hizmetleri çeşitlendireceklerini de ifade etti.

KOLAY ÇÖZÜM NOKTASI

Talon Elektronik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Törehan ise günlük hayatta karşılaşılan nakit ihtiyacını hızlı ve kolay şekilde karşılayan Pink Point'i “kolay çözüm noktası” olarak tanımladıklarını belirtti.

Törehan, Türkiye ATM pazarında yaşanan sıkıntılara çözüm sunmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Kısa sürede 605 noktaya ulaşan Pink Point ile bugün Ortak Nokta bankalarının kartına sahip olan kişiler, nakit para çekme, bakiye sorma, pin numarası değiştirme gibi işlemleri sıra beklemeden ve rahatlıkla yapabilmektedirler” şeklinde konuştu.

Tüm kredi kartları ile Pink Point'lerden nakit avans çekilebileceğini belirten Törehan, şunları kaydetti:
“Önümüzdeki döneme ilişkin olarak Mobil Hat kontörü yükleme, fatura ödeme ve ATM'lerde şimdiye kadar gerçekleştirilmemiş daha birçok işlemi Pink Point'te yapabilmek, planlarımız arasında yer almaktadır. Pink Point, otel, üniversite, market, mağazalar, alışveriş merkezleri, belediye gibi noktalar için idealdir. Bulunduğu işletmenin müşteri trafiğini ve satışları artırarak, daha fazla gelir oluşmasını sağlamaktadır. Petrol Ofislerinden sonra sırada marketler ve ganyan bayileri de var. Bu noktalara da ATM'lerimizi kurmayı planlıyoruz.”

Hakan Törehan, Türkiye'de yaklaşık 20 bin adet ATM olduğunu ve aylık 3 bin işlem yapıldığını ifade ederek, “Türkiye'de gerçekleşen ATM işlemlerin ortalama tutarına baktığımız zaman Avrupa'da en yüksek işlem miktarlarının olduğunu görürüz. Bu rakam İngiltere'de 37 pound yani 100 TL'ye eşdeğer. Türkiye'de ise bu rakam 180 TL civarında. Bu da gösteriyor ki Türk insanı ihtiyacı olandan daha fazla parayı yanında taşıyor” diye konuştu.

Törehan, Pink Point'ten yapılan işlemlerden alınan komisyonun, herhangi bir ortak noktadan yapılan işlemle aynı olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!