Ortega farkı

TAMAMEN sinir harbi. Bu maçın zaten pek bir taktiği filan olmaz.

İki takımı da devamlı izleyen birisi olarak, skor bana çok tuhaf gelmedi. F.Bahçe çok iyi futbol mu oynadı? Hayır. Ama F.Bahçe çok iyi mücadele etti. G.Saray'a dönüyorum, hala tarihiyle yaşıyor. Teknik direktörü de, futbolcusu da. Maça iki takım da birer eksikle başladılar. Birisi Christian, diğeri Washington. Al birini, vur ötekine.

Washington'u niye aldılar? Hava hakimiyeti olsun diye. Bir tane hava topu alamadı. İki takım arasındaki fark, Ortega'ydı. Maçı pişiren ve F.Bahçe'ye döndüren isim o. G.Saray'da olsaydı, ibre o tarafa dönerdi. Yalnız Ortega'ya dün yardım eden özellikle Tuncay, Johnson, önce koşarak, sonra da gol atarak Serhat oldular. F.Bahçe'ye, Tuncay'ı kim aldırdıysa veya aldıysa büyük bir iş yapmış. Şu bir gerçek, Ortega'sız F.Bahçe kremasız pasta gibi. Dersiniz ki, Ortega atıldıktan sonra farka gittiler. Ama işi o hale getirip, yenmeye hazır hale getiren Ortega idi. Bu G.Saray, doğru dürüst rakiplerle oynamaya yeni başladı. Ve bundan sonra da bu kadroları ve oyunlarıyla ve oyun anlayışlarıyla puan vermeye devam edecekler. İki takım da sezon başından beri doğru dürüst oynamadılar. Ama G.Saray hep zayıf rakiplerle oynadı ve kazandı. Hatırlarsanız, bir gün ‘‘Muhallebi yerken dişi kırılacak’’ demiştim ama dün gece muhallebi filan yemedi. Bayağı sertti yediği yemek.

Hani anons

İki hafta evvelki, ‘‘Aferin, Türkiye'de bir hakem çıktı’’ sözümü geri alıyorum. 30. dakikada, üç dakika küfür var. 36. dakikada ana-avrat gene küfür var. 59. dakikada yine küfür var. Hem de tempolu. Hani anons. Hikaye. Demek ki, Mustafa Çulcu'nun da bazen kulakları duyuyor, bazen duymuyor. Göstermelik sahaya atılan madde anonsu yaptırıyor.

F.Bahçe'nin attığı ilk golden önce tribünden gördüğüm kadarıyla pozisyonun kornerle bir ilgisi yok. Kameradan yine bakmak lazım. Ama gösterdiği kırmızı kartlar doğru. Stadın dışı ayrı bir alem. F.Bahçe seyircisi polisleri götüren İETT otobüslerinin alayının camını kırdılar. Gariban özel arabalar da bunların arasında karambole gitti. Ama bütün bunlar G.Saray'ın 6 gol yemesini kapatmaz. Herhalde Fatih Terim oturup düşünecektir. Çünkü G.Saray bu felaket haftalardır geliyorum diyordu.
Yazarın Tüm Yazıları