Bilkentli Ümit donarak öldü

Güncelleme Tarihi:

Bilkentli Ümit donarak öldü
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 20, 2009 09:33

Tatil yapmak amacıyla geldiği Uludağ'da kaybolan ve donmak üzereyken bulunan Ümit Özgen hastaneye götürülürken öldü. Gencin babası, yetkilileri ihmalle suçladı ve ''Jandarma yavruma ulaştı. AKUT'un yardım etmesini istemediler. 'Biz getiririz' dediler. Zamanında getirmediler. Görevini ihmal edenler hakkında yasal işlem başlatacağım'' diye feryat etti.

Haberin Devamı

BİLKENTLİ ÖĞRENCİNİN ACI SONU / FOTO GALERİ

Bilkent Ãœniversitesi'nde okuyan 21 yaşındaki Ãœmit Özgen, okul arkadaÅŸlarıyla kayak yapmak için geldiÄŸi UludaÄŸ'da dün öğle saatlerinde kayboldu. 14 saat sonra donmak üzereyken bulunan Özgen, kar makinelerinin üzerinde oteller bölgesine getirildi. Åžuuru kapalı olan ve babasının bindirilirken ambulansta yüzünü son kez okÅŸadığı talihsiz genç yolda yaÅŸamını yitirdi. Ãœmit'in ölümü, ailesini, arkadaÅŸlarını ve sevenlerini acıya boÄŸdu. Â

TURKCELL'DEN AÇIKLAMA


Kamuoyuna Duyuru:

Uludağ'da kaybolduktan sonra vefat eden Sayın Ümit Özgen'le ilgili gelişmeleri üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Öncelikle ailesine sabır, merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz.

Özgen'in yerinin tespit edilmesiyle ilgili basında yer alan haberlere istinaden aşağıdaki bilgiyi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.
Haberleşmenin gizliliğiyle ilgili 5397 sayılı yasa ve bu yasanın uygulama esaslarını düzenleyen yönetmelik hükümleri gereği telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin tespiti (arama, aranma, tarih, saat, yer bilgisi, vb.), dinlenmesi, sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi ve kayda alınması işlemleri, 23.07.2006 tarihinden itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesinde faaliyete geçen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından yürütülmektedir.

Böyle bir durumda vatandaşlar kolluk kuvvetlerine veya savcılığa müracaat ederek yasal prosedürü başlatabilirler. Savcılık gerekli talep ve belgeleri TİB'e göndererek sinyal takibinin TİB tarafından yapılmasını sağlamaktadır.  Bu süreç operatörlerin dışında işletilmektedir ve operatörlerin müdahalesi yasalar gereğince mümkün değildir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Turkcell Ä°letiÅŸim Hizmetleri A.Åž.

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi Turizm Bölümü son sınıf öğrencisi Ümit Özgen, Ankara'da yaşayan Nuran ve Haluk çiftinin iki çocuğunun en büyüğüydü. Kayak sporuna özellikle snowboarda karşı büyük ilgisi olan Ümit, pazar günü okuldaki kayak gurubunda bulunan 8 arkadaşı ile iki gün dinlenmek için Uludağ'a gelip 2. bölgede bulunan bir otele yerleştiler. Dün öğle saatlerinde arkadaşları otelde dinlenirken "Ben kayak yapmaya gidiyorum" diyen Ümit, snowboardunu alarak piste çıktı.

 

Haberin Devamı

'ANNECÄ°M BEN KAYBOLDUM'


Telesiyej ile zirveye çıkan Ãœmit, çöken sis nedeniyle yönünü ÅŸaşırınca kayboldu. Volfram Madenlerinin yakınlarına yönelen Ãœmit, hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye, görüş mesafesinin 1 metrenin altına düşmesi sonucu kaybolduÄŸunu anlayınca boÅŸ bulduÄŸu bir kulübeye girip, önce annesi Nuran Özgen'i arayıp, "Annecim ben kayboldum. Ama durumum iyi" dedi.Â

 

Daha sonra arkadaşlarına haber veren Ümit, telefonunun şarjının azaldığını anlayınca bu kez yönü hakkında mesaj geçmeye başlayıp, "Üşüdüm. Donmamak için koşuyorum" diye yazdı. Arkadaşlarının haber vermesi sonucu kendisini arayan jandarmalara kaybolduğu yönü tarif etmeye çalışan Ümit, 'belki oteller bölgesine giderim' diyerek yolda rahat koşmak için kar kıyafetlerini çıkararak, koşmaya başladı.

 

Haberin Devamı

KoÅŸarken, bayılan Ãœmit'e jandarma kar izlerini takip ederek gece saat 24.00'te ulaÅŸtı. Kar ve tipi yüzünden genci bir süre sırtında taşıyan jandarma ekipleri, daha sonra AKUT Bursa ekibinin olay yerine gelip kendilerine destek vermesiyle ÅŸuuru kapalı olan genci, olaydan 14 saat sonra saat 02.00'de oteller bölgesine getirdi.ÂÃœmit Özgen hemen ambulansa bindirilip Bursa'ya gönderilirken, oÄŸluna son kez dokunan baba, "Allah'ım yavrumu ne olur bana bağışla" dedi.

 

YOLDA ÖLDÜ

 

Özel bir ambulansa bindirilen Ümit'i babası Haluk Özgen'de yalnız bırakmadı. Ancak, Bursa'da Muradiye Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ümit Özgen yolda yaşamını yitirdi. Acı haberi duyunca sinir krizi geçiren Özgen'in yakınları ve arkadaşları güçlükle sakinleştirildi. Baba Haluk Özgen, "Ben ona kıyamam" diyerek oğluna otopsi yapılmaması için yalvardı. Savcılık, cesedi daha sonra ölüm nedenin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi

 

Haberin Devamı

OĞLUMU ÖLDÜRDÜLER

 

Bu arada oğlunun kaybolduğunu öğrenince Ankara'dan Bursa'ya gelip Uludağ'a çıkan baba Haluk Özgen, "Jandarma yavruma ulaştı. AKUT'un yardım etmesini istemediler. Biz getiririz' dediler. Zamanında getirmediler. Ayrıca Turkcell'den yer tespiti istedik. Bize savcılıktan izin kağıdı istediler. 4 saat bu şekilde bekledik. 11.00'de bulunan çocuğum saatler sonra 4 kilometre uzaklıktan oteller bölgesine taşındı. Görevini ihmal edenler hakkında yasal işlem başlatacağım" dedi.

 

Ümit Özgen'in ölümüyle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!