Kötü ama kazanıyor

BU G.Saray takımı 10. lig maçını oynuyor. Ve namağlup lider. Şampiyonlar Ligi'nde esamesi okunmuyor.

Neden Şampiyonlar Ligi'nde etkili olmadığının sebebini, Türkiye Ligi'nde oynanan futbolun kalitesi gösteriyor. Lider G.Saray, ilk pozisyonunu 44. dakikada buldu. Üç gol attı, ikisi penaltıdan. Bu penaltıyı G.Saraylılar yaptırmadılar. Göztepeliler yaptı. Ve bu G.Saray takımı ilk yarı 4 geri pastan rakibe, 3 tane gol pozisyonu veriyor. Yani neresinden bakarsanız bakın, G.Saray kötü. Ama yine kazanıyor. Ne orta sahası var, ne forveti, ne defansı. Biraz kaleci. Düzelir mi? Bu görüntüyle zor. Ama kazanıyor. Nereye kadar? ‘‘Ya bir de oynarsa’’ diyorlar. 10'uncu maçtayız daha hala o bir gelmiyor.

Christian etkili değil. G.Saray'ın kenarları da iyi değil. Hakan Ünsal çok kötü. Sağ taraftan da hücum edemiyor, bindirme yapamıyorlar. Eskiden Ergün, Hakan Ünsal, Hasan Şaş üçlüsü rakibe çok basardı. Şimdi o da yok. Peki neden yok? İşte o enteresan.

Amatörler yapmaz!

G.Saray bir üçüncü gol atıyor, kaleci Bülent kornerde rakip ceza alanında. Burası tamam. Ama o ceza alanı içine girdiği zaman en az iki-üç oyuncuyla defansını tutman lazım. Ve daha bitime 3 dakika var. Böyle sorumsuz bir kaleci olursa, bu sonuç da normal olur. Çünkü aynı kaleci Christian'a bir penaltı yaptı, amatör küme kalecisi yapmaz. Christian penaltıya gitti, o da yattı. Demek ki, Göztepe'nin kenar yönetimi zayıf. Kenar yönetiminin disiplini yok. Herkes bildiğini okuyor.

Bakın, G.Saray böyle bir takıma karşı kazandı. Yalnız tabii futbolda öyle veya böyle kazandığın zaman haklı olursun. Ama nereye kadar?

Alan razı, satan razı

Eğer G.Saray seyircisi, oynanan oyundan memnunsa ve verdiği para helal olsun diyorsa, bize söylenecek bir şey kalmıyor. Alan da razı, satan da razı demektir. İki nolu yardımcı hakem Gürkan Derime, Ayhan'ın attığı üçüncü golde, kaleci Bülent'in G.Saray cezaalanına gittiğini unuttu. O hep, ‘‘Kalede kaleci var’’ diye düşünüyordu. Geride sadece bir Göztepeli oyuncu vardı. Onun için de Ayhan'ın, Hasan'ın attığı top da geriden değil, önden çıkması net bir ofsayttı. Kaleci Bülent'in acemiliğine yardımcı hakemin acemiliği de eklenince, G.Saray ofsayt gol adedini artırdı.

Mutlu iyi yönetti

Mutlu Çelik
maçı kötü yönetmedi. Penaltı kararları doğruydu. Yalnız kullandığı ve kullanmadığı sarı kartlarda orantısızlık vardı. Küfür anonsu son derece yerindeydi. Demek ki, hakemler yavaş yavaş bu küfür yönetmeliği yanlış bile olsa gerekeni yapmaya başladılar. Çünkü Mutlu'nun anonsundan sonra G.Saray seyircisi kımıldayamadı.
Yazarın Tüm Yazıları