İnternet üzerinden dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

İnternet üzerinden dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 15:38

Gerçekte var olmayan elektronik eşya ve emlakları internette düşük fiyattan satışa çıkartarak, 35 kişiyi 21 bin 470 TL dolandıran 3 kişi aranıyor.

Giresun Emniyet Müdürlüğüne gelen şikayetler üzerine harekete geçen polis ekipleri, gerçekte var olmayan elektronik eşya ve emlakların fotoğraflarını bir internet sitesine yerleştirilerek, “sahibinden acil satılık” ifadeleriyle pazarlandığını belirledi.

Ekipler yaptıkları araştırmada, bilişim yolu ile dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen O.T.G. (21), M.S. (20), M.A'nın (31), internet sitesi üzerinden, çok düşük fiyattan satışa çıkarttığı elektronik eşya ve emlağı almak isteyen kişilere, banka hesap numarası verdiklerini tespit etti.
Bu yolla Giresun'daki bir banka şubesindeki açılan hesaba, 35 kişinin toplam 21 bin 470 TL para yatırdıklarını belirleyen polis ekipleri, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların mağdur olmamaları için internet üzerinden bir eşyayı satın alırken, muhakkak alacakları eşyayı görmeleri, ondan sonra ödeme yapmaları gerektiğini kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!