Şaşkın hırsızlar

Güncelleme Tarihi:

Şaşkın hırsızlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 10:44

DÜZCE’nin Kaynaşlı İlçesi’nde, yol kenarındaki ATM'lerden birini soyan 5 hırsızın kullandığı otomobil arazı yaptı.

Yolda kalan hırsızlar, otomobili iterek girdikleri dinlenme tesisinde tamirci beklerken, polis ve jandarma ekipleri tarafından çaldıkları parayla birlikte yakalandı.

Dün gece saat 02.30 sıralarında D- 100 Karayolu kenarında bulunan 3 bankaya ait ATM'den birinin arka kapısını uydurdukları bir anahtarla açan hırsızlar, içerdeki parayı çalıp, 34 LZP 73 plakalı otomobille olay yerinde kaçtı. Şans eseri aynı saatte ATM'lerin yakınından geçen duyarlı bir vatandaş hırsızlığı gördü, otomobilin plakasını ve kaçış yönünü 155 Polis İmdat Servisi'ni arayarak bildirdi.

TEM’e girerek İstanbul yönüne ilerleyeme başlayan hırsızlar, otomobilleri arıza yapınca yolda kaldı. Otomobili iten hırsızlar, biraz ilerde yol kenarındaki dinlenme tesisine girdi. 20 liralık benzin alan hırsızlar, tüm çabalarına karşın otomobili çalıştıramadı. Bunun üzerine, tesislerin kafeteryasına geçip oturan hırsızlar tamirci çağırdı.

Alarma geçerek çevrede önlem alan polis ekiplerinden biri de bu sırada girdiği dinlenme tesislerinde, bildirilen plakalı otomobili park halinde gördü. Saat 03.00 sıralarında ekipler, jandarmadan da destek alarak tesislerin etrefını sardı.

HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Yemek yiyip, çay içen hırsızlar kuşatıldıklarını anlayınca kaçmaya kalkıştı. Ekipler havaya ateş ederek hırsızların peşine düştü. 5 hırsız kısa sürede çaldıkları paralarla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Tesislerde bulunanlar şaşkınlıkla olan biteni film setindeymiş gibi izledi.

ATM'den çalınan paranın bugün yapılacak bilgisayar kayıtlarının incelenmesiyle tam olarak ortaya çıkarılacağı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!