Ergenekon operasyonunda şok isimler

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon operasyonunda şok isimler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2009 11:32

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen son operasyon bu sabah saat 07.00'de ilk olarak Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Ankara ve İstanbul'da bulunan evlerine yapılan polis baskınıyla başladı. 6 ayrı ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evinde de yaklaşık 5 saat arama yapıldı.

Haberin Devamı



Ergenekon operasyonunda en sıcak gelişme Sabih Kanadoğlu'nun evinde yaklaşık 5 saat süren arama oldu.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evi arandı. Bir jandarma üsteğmen, sivil polis ve savcıdan oluşan ekip Kanadoğlu'nun Çayyolu Koru Mahallesi'ndeki evinde yaklaşık 5 saat süren bir arama yaptı.Kanadoğlu'nun evindeki bilgisayarı, belgeleri ve kitapları ekipler tarafından sıkı şekilde arandı. Evden ayrılan ekipler herhangi bir gözaltının olmadığını bildirdi.

Kanadoğlu'nun diz üstü bilgisayarının, yedeklemesi yapılarak alındığını öğrenildi.

KANADOĞLU: "AÇIKLAMA YAPACAK HALİM YOK"

Kanadoğlu'nun evindeki arama izninin sadece “arama” ile sınırlı olduğu, bu nedenle başka bir işlem yapılmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, Kanadoğlu'nun evinden yalnızca diz üstü bilgisayarının, yedeklemesi yapılarak alındığını kaydetti.

Kanadoğlu arama yapan ekiplerin ayrılmasının ardından herhangi bir açıklama yapıp yapmayacağına ilişkin sorulara, "Açıklama yapacak halim yok cevabını verdi". Kanadoğlu ayrıca evinde arama yapıldığını ve kendisine herhangi bir soru sorulmadığını ifade etti.

Kanadoğlu'nun evinin arandığı ve gözaltına alındığına ilişkin haberler sabahın erken saatlerinde başta TRT 2 olmak üzere TV kanallarında yayınlanmış ancak Kanadoğlu bu haberleri yalanlamış ve  ''Evimdeyim. Gözaltı yok'' demişti. Öğle saatlerinde ise tahmin edilen oldu ve Kanadoğlu'nun Ankara'daki evine, arama yapmak üzere bir jandarma üsteğmen ile sivil polislerden oluşan emniyet mensupları geldi.

Sabih Kanadoğlu’nun evine gelen güvenlik güçleri, evde arama yapmak amacıyla mahkeme kararını sundu. Kanadoğlu’nun eşi Bilge Kanadoğlu, eşinin yazıyı okuduğunu söyledi. Sabih Kanadoğlu ile ilgili hukuki süreç ev aramasıyla sınırlı kalacak.

Sabih Kanadoğlu'nun Çayyolu Koru Mahallesi'ndeki evinde, emniyet ekiplerince arama yapılıyor. Kanadoğlu'nun komşuları balkonlarına Türk Bayrağı astı. YARSAV Başkanı Emin Ağaoğlu da Kanadoğlu'nun evine geldi. Ağaoğlu, ''Bu, yargı bağımsızlığına saldırıdır. Yargı bağımsızlığına saldırıyı yargı önleyecek'' dedi.

KAYSERİ'DE DE 3 GÖZALTI

Haberin Devamı

Ergenekon davasında yeni gözaltılar çerçevesinde Kayseri’de de 1'i albay 3 kişi gözaltına alındı.

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul’dan gelen bir polis ekibi Kayseri Garnizonu'ndaki 2'nci Hava İkmal Bakım merkezinde görevli Albay C.K. ile F.K. adlı kişi ve F.C. adlı kadının evlerinde arama yaptıktan sonra 3 zanlıyı gözaltına aldı. Zanlılar, soruşturma gereği ifadeleri alınmak üzere İstanbul’a götürüldü.

BALIKESİR VE AYVALIK'TAKİ EVİ DE ARANIYOR

Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki iki evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Sarımsaklı mevkisi ile Çamlık Mahallesi'nde bulunan evlerinde arama yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

YALÇIN KÜÇÜK GÖZALTINDA

Polisler sabah saat 07.00 sıralarında Prof. Dr. Yalçın Küçük'ün Ankara'daki evinde bulunan CD'lere ve bilgisayara el kondu. Küçük'ün evindeki belgeler kolilerle çıkarıldı. 5 saatlik polis araması bitti. Yalçın Küçük, Emniyet'e götürülüyor. Hakkında 7 aydır arama emri bulunan Küçük'ün İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

'BU BİR DİKTATÖRLÜKTÜR'

Küçük, kollarına giren iki polis eşliğinde evinden çıkarıldı. Küçük’ün Karakusunlar semtindeki evinin önünde bekleyen çok sayıda gazeteci, Küçük’ün evden çıkarılması sırasında görüntü almak istemeleri nedeniyle bir kargaşa yaşandı. Polis Küçük’ü apar topar polis arabasına bindirerek Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Küçük’ün buradan İstanbul’a götürüleceği öğrenildi.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/yalcin_banner.jpg

“Ergenekon” soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Prof. Dr. Yalçın Küçük ile eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin, sağlık kontrolünden geçirildi.

Küçük ve Şahin, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na ayrı ayrı getirildi.

Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen Küçük ve Şahin, yine ayrı ekiplerce yeniden Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Yalçın Küçük, adliyeden ayrılışı sırasında, gazetecilerin “neden gözaltına alındınız?” sorusuna, “Efendim bütün televizyonlarda var neden olduğu. Yazılı...” diye yanıt verdi.

Küçük, “Ergenekon ile nasıl bir bağınız var?” şeklideki soru üzerine “Onu öğreneceğim, ben de öğreneceğim. Ben bütün diktatöryalarda gözaltına alınırım. 12 Mart'ta, 12 Eylül'de, bu dönemde de alınırım. Bu, benim mesleğimin bir parçasıdır, bu kadar” diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜTÜN NOTLARINA EL KONDU

Yalçın Küçük'ün avukatı Dursun Ermiş, Küçük'ün evinden çıkarılmasının ardından yaptığı açıklamada, Küçük'e yönelik olarak yaklaşık 7 aydır AKP hükümeti yandaşı bir kısım medya tarafından bir kampanya yürütüldüğünü ileri sürdü.

Ermiş, sabah saat 07.00'den itibaren Yalçın Küçük'ün Ankara ve İstanbul'daki evlerinde arama yapıldığını, el yazıları, notları, disketleri, bilgisayar kayıtlarına ve yüzlerce sayfadan oluşan notlarının tamamına el konulduğunu söyledi.

Küçük'ün Ergenekon kapsamında İstanbul'a gönderileceğini ifade eden Ermiş, “AKP yandaşı bazı medyanın 7 aydır aleyhine yapmış olduğu kampanya sonucu Türkiye'de sosyalist aydın olan, Ergenekon'la adının bir arada olması mümkün olmayan Yalçın Küçük gözaltına alınmıştır. Şu anda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Oradan da Adli Tıp'a gönderilecek, ardından da İstanbul'a...” diye konuştu.

Avukat Ermiş, bir gazetecinin “İçeride nasıl bir manzara vardı?” sorusuna, “İçeride Terörle Mücadele Şubesinden 12 polis vardı. Evin her tarafına didik didik aradılar. Bütün notlarını, bütün kitaplarını, el yazmalarını, bilgisayarlarını hepsini aradılar. Yüzlerce sayfadan oluşan notlarını aldılar. Tutanak düzenlediler. Tamamına imzamızı attık. Toplayıp götürdüler” yanıtını verdi.

Dursun Ermiş bir başka soruyu yanıtlarken de “Ergenekon Ergenekonluktan çıktı. Artık çığırından çıktı. Hukuki ve yasal dayanağı bulunmayan bu soruşturma Türkiye'de hükümete muhalif olan herkesi sindirme harekatıdır” dedi.

Avukat Ermiş, Yalçın Küçük'ün “Ergenekon” soruşturması kapsamında gözaltına alınmayı beklediğini de sözlerine ekledi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/dalan_yurtdisi.gifİSTEK VAKFI VE YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDE ARAMA

Operasyondaki diğer bir şok isimse İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'a ait İstanbul Acıbadem'deki İstek Vakfı ve Kayışdağı'nda bulunan Yeditepe Üniversitesi'nde yapılan polis aramasıydı. Buradaki Dalan'ın ofisindeki arama hala devam ediyor. Dalan'ın 2 aydır yurtdışında olduğu belirtiliyor.

İBRAHİM ŞAHİN

Ardından peşpeşe gözaltı haberleri gelmeye başladı. Sabah saatlerinde Ankara'daki evine polis baskını yapılan Özel Harekat Dairesi Eski Başkanı İbrahim Şahin gözaltına alındı. Şahin'in evinde sabah saat 07.00 sıralarında başlayan polis araması da hala devam ediyor.

KEMAL GÜRÜZ

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün Ankara'nın Yıldız Semtin'de bulunan evinde de Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapıldı. Gürüz'ün evinin arandığına ilişkin olarak kardeşinin gazetecilere bilgi verdiği öğrenildi. Arama sonrası gözaltına alınan Gürüz, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Gürüz'ün evinden bir bilgisayar kasası, bir diz üstü bilgisayar ve dört poşet belge çıkardığı görüldü. Gürüz, gözaltına alınıp emniyete götürülürken herhangi bir açıklama yapmadı.

Bu arada, Gürüz'ün evine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ile milletvekilleri Nesrin Baytok ve Nur Serter geldi.

Gürüz'ün evinde yapılan aramada, cep telefonunun da polisler tarafından alındığı bildirildi. Gürüz'ün bilgisayarına yedeklenmeden el konulduğu iddia edildi.

KEMAL YAVUZ

İstanbul'dan bir şok gözaltı haberi daha geldi. Ergenekon soruşturmasının 8. dalgasında gözaltına alınan gazeteci Tuncay Özkan ile birlikte televizyonda “Gerçekler” adlı programı hazırlayıp sunan emekli Orgeneral Kemal Yavuz da gözaltına alındı.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/bedrettin_banner.gifTUNCER KILINÇ

Ergenekon soruşturması kapsamında Milli Güvenlik Kurulu eski Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da evi aranıyor.

Emniyet yetkililerinin, Oran da askeri lojmanlarda oturan emekli Orgeneral Tuncel Kılınç'ın evinde arama yaptığı ve bu aramaya askeri savcılığın da eşlik ettiği öğrenildi.

ERDAL ŞENEL

Operasyon kapsamında Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli tümgeneral Erdal Şenel ve gazeteci Engin Aydın gözaltına alındı.

 

Sivil polisler eşliğinde Ankara Adalet Sarayı'na getirilen Şenel, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sivil bir otomobille Emniyet'e götürüldü.

 

Şenel’in gözaltına alınmasında Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Askeri Yargıtay üyesi Tanju Güvendiren’in ifadesinin etkili olduğu iddia edildi.

Eski DGM hakimi de olan Güvendiren’in gözaltında verdiği ifadelerde Genelkurmay eski Hukuk Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel hakkında önemli iddialar ortaya attığı öne sürüldü. Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların Güvendiren’in ifadesinden yola çıkarak emekli Tümgeneral Şenel hakkında gözaltı kararı çıkarttığı bildirildi.

 İLYAS ÇINAR

 

İstanbul'da emekli albay İlyas Çınar da gözaltına alındı.

 

MUSTAFA DÖNMEZ

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/yarbay_cephanelik.gifErgenekon soruşturması kapsamında bu sabah yapılan operasyonlarda Yarbay Mustafa Dönmez de gözaltına alındı.

Adapazarı'ndaki 1'inci Ana Bakım Merkez Komutanlığı'nda görev yaparken geçen yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı'na atanan Yarbay Mustafa Dönmez'in bu sabah Ankara'da gözaltına alındığı belirtildi.

İZMİR'DE BİR YÜZBAŞI VE EMNİYET AMİRİ GÖZALTINDA

 

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin düzenlediği operasyon sonucu, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Özel Harekat Emniyet Amiri Ergin Erkılınçoğlu ile ismi açıklanmayan denizci bir yüzbaşı gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen talimat üzerine gözaltına alınan 2 kişinin İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne getirildiği öğrenildi.

 

Sivas'ta Ergenekon operasyonu: 11 gözaltı

 

Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere bu sabah gerçekleştirilen 'Ergenekon' operasyonu kapsamında Sivas'ta da 11 kişi gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin ev ve işyerlerinde, kalem tabanca, el bombaları ve ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan birinin Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Mehmet Akyazı, ikisinin ise Sivas'ta Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Bekir Çelik ve Oğuz Bulut'un bulunduğu bildirildi.

 

TOKAT'TA DA İKİ GÖZALTI

 

Ergenekon operasyonu kapsamında Tokat'ta da iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!