ATM soyguncusu güvenlik görevlileri

Güncelleme Tarihi:

ATM soyguncusu güvenlik görevlileri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2009 14:00

ADANA’da, bir ATM'den 135 bin TL çalan, başka bir ATM'yi de soymaya kalkışan ancak başarılı olamayan, aralarında iki özel güvenlik görevlisinin de bulunduğu 6 kişilik çete çökertildi.

Haberin Devamı

Geçen yıl haziran ayında Kurtuluş Mahallesi’nde gece geç saatlerde bir bankaya ait ATM'nin kasasını oksijen tüpü ile kesen zanlılar, 135 bin TL çaldı. Olay yerinde inceleme yapan polis, güvenlik kamerası bulunmayan ATM'de parmak izi incelemesi yaptı. ATM'de bulunan parmak izleri sabıkalı hiç kimseyle uyuşmadı.

Geçen ay ise, Yeşiloba Mahallesi’ndeki bir bankaya ait ATM yine oksijen tüpü ile kesilerek soyulmak istendi. Ancak alarmın devreye girmesi üzerine zanlılar olay yerinden kaçtı. Olay yerindeki parmak izleri ile soyulan ATM'lerdeki parmak izlerinin aynı olduğu saptandı. Bir ihbarı değerlendiren polis, soygunları, ATM'si soyulan bankada çalışan özel güvenlik görevlisi 30 yaşındaki Ahmet Özaydın ve Yeşilevler Türk Telekom Müdürlüğü’nde görevli özel güvenlik görevlisi 26 yaşındaki Nail Ç.’nin Osmaniye’de bulunan Fikret S., Halil B., Veli B. ve Abdulmuttalip B. ile birlikte yaptıklarını belirledi.

Haberin Devamı

Zanlıların Adana ve Osmaniye’deki evlerine eş zamanlı baskın düzenleyen polis, zanlıları yakaladı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, suçlamaları kabul etmedi. Nöbetçi mahkeme, ATM'lerde parmak izi bulunan zanlılardan 5’ini tutuklarken, Abdulmuttalip B., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!