Muazzam adam bu Lorant!

FENERBAHÇE'de öyle bir teknik direktör var ki, muazzam. Bu adamda bir hastalık var.

Kesin olarak bu teknik direktörün kontrola alınması ve araştırılması gerekir. Ya psikolojik ya da ruhsal bir rahatsızlığı var. Rapaiç sezon başından bu yana bir Feyenoord maçında oynadı, onun dışında lig maçlarında ben rastlamadım. Ve bu oyuncuyla maça başlayarak ilk 45 dakikayı boşa harcattı. Johnson nerede en az verimle oynar, diye sorarsanız, size vereceğim tek cevap var; sol dışta. Ve bu muazzam teknik direktör, Rapaiç'in arkasına bir de Johnson'ı koyma dahiliğini gösterdi. Bir teknik adam üst üste bu kadar hata yaparsa, kusura bakmasın o, teknik direktör olamaz.

Saf köylü çocuğu

Bakın maçı yazmıyoruz hala Lorant'ı yazıyoruz. Ve maalesef yazmaya da devam edeceğiz. Sen, Fenerbahçe'ye geleli bir yıl olmuş. Daha önce sol tarafta oynadığın Hakan Bayraktar, Ali Güneş, Ali Akdeniz, Cem Karaca ve Abdullah yoklar. Ama Johnson var. Ve Panathinaikos, koca bir ilk 45 dakikayı orta sahayı elinde tutarak geçiriyor. Tek suçlusu da bay Lorant. Bu adama köylü diyorlar, itiraz ediyorum. Köylü zeki adamdır. Bu, cin geçinen saf köylü çocuğu. Ve böyle adamlar gelip, Türkiye'de iş yapıyorlar. Yazık bize. Sahada bir Washington var, bir gol attı, o da tesadüfi. Eğer dün gece bu Fener takımında Washington'un yerine beğenmediğimiz Jardel olsaydı, skor 5-1 olurdu.

Bütün olumsuzluklara rağmen Fenerbahçe zaman zaman iyi mücadele etti. Ama 90 dakika boyunca hiçbir zaman iyi futbol oynamadı. Kazanılan pozisyonlar tamamen şahsi becerilerden. Hiçbir organizasyon ve çalışılmış bir pozisyon yok. Ortega birşeyler yapacak, Johnson birşey yapacak, Ceyhun topa vuracak. Yalnız dün gece sahada bir Tuncay vardı. Tek kelimeyle mükemmel. Önce sağ dışta oynadı, aslında hiç de yeri değil. Eğer bu oyuncudan tam verim almak istiyorsanız, onu orta sahadan hücuma çıkaracaksınız. Sonra bay Lorant, onu Johnson'ın yerine sol dışa aldı. Johnson'u da ortaya. Hani o muazzam teknik direktör! Ve bu Tuncay 90 dakika boyunca iki yan dış tarafta yaklaşık 80 metrelik kulvarı hiç gidip-gelmediyse en az 60 kere gitti-geldi.

Washington da gitmeli

Aslında bu Fenerbahçe'nin, bu kadrosuyla daha iyi işler yapması gerekir. Ama Lorant'la bunu yapma şansı kesin olarak yok. Eğer Fenerbahçe birşeyler yapmak istiyorsa Lorant'ı, yanına Washington'u vererek göndermesi gerekir.

Hakem kötü maç idare etmedi. Fenerbahçe'nin attığı golde top ona çarpıp Panathinaikoslu futbolcuları kontrpiyede bıraktı. Panathinaikos, Ortega'yı ikili-üçlü presle durdurmaya kalktı. Çok pozisyonda da kasıtlı hareketler yaptılar. Ama ona yardım eden, yanına yanaşan hiçbir arkadaşı yoktu. Eğer iki-üç kişi ona yardım edebilselerdi, Ortega'ya yapılan hareketler daha net gözükür ve Panathinaikoslu futbolcular kırmızı kart görürlerdi. Son dakikadaki pozisyon bizim bulunduğumuz yerden gol gibi gözüktü. Hakem, yardımcısına baktı, 'devam' kararı verdi. Ama o pozisyonda devam kararı veren yardımcı hakem tam bayrak direğine inmemişti.
Yazarın Tüm Yazıları