İkinci sahibini de öldürdü

Güncelleme Tarihi:

İkinci sahibini de öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2009 15:54

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'nde kendisini güreşlere hazırlayan sahiplerinden Ahmet Durmaz'ı, iki yıl önce Aydın'ın Çine İlçesi'ndeki önceki sahibi Sezai Aslan gibi ısırdıktan sonra, üzerine oturarak öldüren ‘Alemşah’ adlı deve, yeni canlar almaması için sucuk yapılacak.

İkiz kardeşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Bülent Durmaz, kinci olan devenin ilk sahibini sopayla vurduğu için öldürdüğünü, ama kendilerinin ona hiçbir kötü davranışlarının olmadığını anlattı. Şimdilik karantina altında tutulan deveyi, sağlıklı olduğu anlaşılırsa kestirip, sucuk yaptıracağını, ikiz kardeşi adına, fakirlere hayır olarak dağıtacağını söyledi.

Aydın'ın Çine İlçesi'nde 2006 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, bölgenin en ünlü deve yetiştiricisi olan 51 yaşındaki Sezai Aslan, güreşlere hazırlamak için caddede gezdirdiği ‘Aslan’ adlı devesinin saldırısına uğramıştı. Deve, kendisini daha önce dövdüğü belirtilen sahibi Sezai Aslan'ı, başından ısırıp birkaç kez yere vurduktan sonra üzerine oturarak öldürmüştü. Sezai Aslan'ın ölümene neden olan devenin, ilk sahibini de kolundan ısırarak sakatladığı ortaya çıkmıştı.

ÖLÜMDEN SONRA EL DEĞİŞTİRDİ

Sezai Aslan'ın yakınlarınca satılığa çıkartılan deve, Çanakkale'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Alemşah Köyü'nde oturan ikiz kardeşler Ahmet ve Bülent Durmaz tarafından 17 bin YTL'ye satın alındı. İlk sahibini öldürdüğünü bildikleri için sürekli iyi davrandıkları, adını ‘Alemşah’ olarak değiştirdikteleri develeriyle çok sayıda başarı elde eden Durmuz kardeşler, develerinin yeni güreşleri için İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Armutlu Beldesi'ne getirdi.

İzmir ve Aydın'daki güreşlere hazırlanan devenin yanına giden Bülent Durmaz, geceden beri haber alamadığı ikiz kardeşi 47 yaşındaki Ahmet Durmaz'ın cesedini buldu. Ahmet Durmaz'a İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. ‘Alemşah’ adlı devenin, ilk sahibinde olduğu gibi Durmaz'ı da, başıdan, kollarından ısırıldığı, daha sonra da üzerine oturarak öldürdüğü ortaya çıktı. Durmaz'ın otopsisinde bütün kaburga kemiklerinin kırık olduğu tespit edildi.

SUCUK OLACAK

Birlikte baktıkları devenin ikiz kardeşini öldürmesini kabullenemediğini söyleyen Bülent Durmaz, onu artık yaşatmayacağını söyledi. Devenin sahibini öldürdüğünü bile bile satın aldığını söyleyen Bülent Durmaz, “Deve, ilk sahibini onu dövdüğü için öldürmüştü. Ama biz ona çok iyi davrandık. Şefkat gösterdik. İki yıl boyunca da harhangi bir saldısına mağruz kalmadık. Olay günü ne olduysa, filesini ağzına takmaya çalışan kardeşime saldırıp öldürmüş. Onu satıp, başka bir insanı öldürmesine izin vermeyeceğim” dedi.

Devenin İzmir Tarım İl Müdürlüğü tarafından Armutlu'daki ahırda 10 gün süreyle karantina altında tutulacağını, kuduz başta olmak üzere bir hastalığı olup olmadığının saptanacağını belirten Bülent Durmaz, “Karantina döneminin bitmesinin ardından kuduz çıkması durumunda vurarak öldüreceğim. Eğer sağlıklı çıkarsa, onu kestirip sucuk yaptırakak fakirlere, ikiz kardeşimin hayrı için dağıtacağım. Doğduktan sonra bir daha hiç ayrılmadığım ikiz kardeşimi o öldürdü. Dünyanın en büyük acılarından birisini yaşıyorum” dedi.

Bülent Durmaz, devenin öldürdüğü kardeşinin cenazesini İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından aldı. Ahmet Durmaz'ın cenazesinin, yarın Çanakkale'nin Ezine İlçesi'ne bağlı Alemşah Köyü'nde torağa verileceği bildirildi.

GÖRÜNTÜLERİ YOUTUBE'TA BİLE VAR

Sahiplerini öldürmekle ünlenen ‘Alemşah’ adlı devenin, internet üzerinden görüntü paylaşım sitesi www.youtube.com'da görüntülerinin bulunduğu belirtildi. Katıldığı güreşlerde çekilen ve başarılı olan devenin, görüntülerinin, sitenin yasaklanmadan önce çok sayıda deve güreşi meraklısı tarafından izlendiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!