Hayat zaten bir dans

Güncelleme Tarihi:

Hayat zaten bir dans
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2009 00:00

Kanal D’deki ’Şeffaf Oda’ programına katılan Gül çifti, ’Dans edermisiniz’ sorusunu ’Hayat zaten bir dans’ diye geçiştirdi.

Hayrünnisa Gül Güneri Civaoğlu’nun "Eşinizle George Clooney arasındaki benzerliğine ne diyeceksiniz?" sorusuna, "George Clooney üzülecek ama eşim daha yakışıklı" diye yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, gazeteci-yazar Güneri Civaoğlu’nun Kanal D’de hazırlayıp sunduğu Şeffaf Oda programına konuk olarak özel hayatlarını ve evlerini ilk kez kameralara açtı. Bugün saat 12.00’de Kanal D’de yayınlanacak programın çekimi, Çankaya Köşkü’ndeki tadilat tamamlanmaması nedeniyle Gül çiftinin kaldıkları Dışişleri Konutu’nda yapıldı.

Kim daha yakışıklı

Çekim yapılacak odayı ve odada yer alacak her eşyayı Hayrunnisa Gül belirlerken odaya program formatı gereği piyano da koyuldu. Piyanoda Abdullah ve Hayrunnisa Gül çiftinin sevdiği şarkı ve türküler çalındı. Cumhurbaşkanı ve first lady zaman zaman el ele tutuşup göz göze geldi. Hayrunnisa Gül, Güneri Civaoğlu’nun "Eşinizle George Clooney arasındaki benzerliğine ne diyeceksiniz?" sorusuna, "George Clooney üzülecek ama eşim daha yakışıklı. Benzetenler var mı bilemiyorum ama benim eşim bana özel" diye yanıt verdi.

First lady rahattı

Cumhurbaşkanı Gül, sevdiği parçalar olan "Gesi bağları", "Burası Muş’tur" ve "Anlamazdın anlamazdın"ı, Hayrunnisa Gül ise "Kalp kalbe karşıdır derler" ve "Cemalim Cemalim"i istedi. Cumhurbaşkanı ve first ladynin istediği parçaları piyanoda Musa Göçmen çaldı, Çiğdem Gürdal ve Dr. Zafer Mutlu seslendirdi. Abdullah Gül "Burası Muş’tur" türküsüne mırıldanarak eşlik etti. Gül çifti, Civaoğlu’nun sorularını cevaplarken özel hayatları ile ilgili bazı detayları anlattı. İlk kez bir programa konuk olan Hayrunnisa Gül oldukça rahattı.

Kaçamak yanıt

First lady, eşinin neler yaptığı konusunda sürekli notlar tuttuğunu anlattı. Ağırlanacak yabancı konuklar için de, zevkleriyle ilgili araştırmalar yaptığını söyleyen Hayrunnisa Gül, bir anısını ise, "Kraliçe geldiğinde aile yakınımız ziyaret etmiş gibi oldu. Akraba gelmiş gibiydi. Protokol kuralları aşılıyor. Neyi sever, sevmezler araştırıyoruz. Charles yoğurt sevmezmiş. Mantı vardı. Protokol ekibi ’Aman yoğurt koymayın’ dedi. Ben de servis yapılmamasını istedim. Masada kendisine verilmediğini görünce, ’Neden’ diye sordu. Anlattım. ’Siz onları boşverin, onlar ne bilir’ dedi ve afiyetle yedi" diyerek anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül ise eşinin ev ve çocuklarla ilgilendiğini, böylelikle siyasette özgür ve rahat bırakarak başarılı olmasını sağladığını söyledi. Gül çifti, Civaoğlu’nun, "Dans eder misiniz?" sorusunu, "Hayat zaten bir dans" diyerek geçiştirdi. Cumhurbaşkanı Gül ve Hayrünnisa Gül’ün sürekli gülümsemelerinin dikkatleri çektiği programda, Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı için, "Adı Barack Hüseyin Obama ve siyah bir kişi..." tanımlamasını yaptı. Abdullah Gül ve Hayrunnisa Gül yollarının bir düğünde kesiştiğini, oğullarının sünnet düğününde siyasetin kapılarının aralandığını, kızları Kübra’nın düğününde Köşk yolunun göründüğünü anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!