Yılbaşında banka kartlarına dikkat

Güncelleme Tarihi:

Yılbaşında banka kartlarına dikkat
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 11:40

Türkiye Bankalar Birliği, YTL’den TL’ye geçiş sırasında POS cihazlarında kesintiler yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye Bankalar Birliği yaptığı açıklamada, Türk Lirası banknotların, 1 Ocak’tan itibaren dolaşıma çıkacağı, 2009 yılı boyunca TL ve YTL banknotlar birlikte tedavülde olacağı ifade edildi.

“ATM’LERDE KESİNTİLER OLABİLİR”

2009 yılı boyunca banka gişelerinden yapılacak tüm ödeme ve tahsilatlarda hem TL hem de YTL banknotlar birlikte kullanılabileceğinin altı çizilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“YTL geçişinden farklı olarak para biriminde ve yeni değer ölçüsünde değişiklik söz konusu olmayacak. TL için Uluslararası ISO kodu alfabetik değeri olan “TRY” ve nümerik değeri “949-2” muhafaza edilecek. Bankalardan alınan bilgilere göre; yılbaşında internet bankacılığı hizmetleri kesintisiz devam edecek, POS cihazlarında, TL’ye geçiş uygulamalarının yüklenmesi nedeniyle bir iki dakikalık kısa süreli kesintiler yaşanabilecek. ATM’lerde bazı bankalarda TL’ye geçiş uygulamasının yüklenmesi nedeniyle, değişik merkezlerde, 5 dakika ile 30 dakikalık kısa süreli kesintiler olabilecek. Bu kesintiler dışında ATM’lerden her zaman para çekilebilecek.”

TL banknotların ATM’lerde kullanılması için ATM’lerde uyum çalışması yapılmasının gerektiği vurgulanan açıklamada, ATM’lerin gerekli uyum çalışmaları yapılıncaya kadar YTL, uyum çalışması yapıldıktan sonra TL vereceği ifade edildi. Açıklamada, uyum çalışmalarının iki üç ay içerisinde ATM’lerin tamamında bitirilmesi hedeflendiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!