Yurt dışında iş vaadiyle dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

Yurt dışında iş vaadiyle dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 14:59

Adana'da, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de iş vaadiyle vize işlemleri için 200 YTL ödeme yapan 187 kişi, umutla gittikleri havaalanında herhangi bir yetkili bulamayıp uçak biletlerinin alınmadığını öğrendiklerinde dolandırıldıklarını anladılar.

Haberin Devamı

Budapeşte'de saati 10 avrodan iş bulacaklarını belirten firma yetkililerine de ulaşamayan vatandaşlar, şikayetçi olmak üzere polis merkezine gittiler.

Merkez Seyhan ilçesi Baraj Yolu'nda faaliyet gösteren firma, Macaristan, Azerbaycan, Ukrayna, İsrail gibi ülkelerde iş bulacaklarını belirterek, gitmek isteyen vatandaşlarla sözleşme imzaladı.


Sözleşme gereği, Budapeşte için müracaatı alınan 187 kişiden, vize işlemleri için 200'er YTL ücret talep eden firma yetkilileri, bu kişilerin pasaportlarını da aldı. Firma yetkilileri, 187 kişiye İstanbul aktarmalı uçakla seyahat edeceklerini belirterek havaalanında bulunmaları gerektiğini söyledi.

Sabah saatlerinde havaalanına giden 187 kişi ise işlemlerinin yapılmadığını ve firma yetkililerinden kimsenin olmadığını görünce dolandırıldıklarını anladılar.

Haberin Devamı

Havaalanından ayrılan vatandaşlar, yetkililerle görüşmek için gittiklerinde ise firmanın kapalı olduğunu gördüler.

Olay yerine gelen polis ekipleri, vatandaşların sorunlarını dinledi. Şikayetçi olduklarını belirten vatandaşlar, polis merkezine yönlendirildi.

Öte yandan, daha öncede firma hakkında şikayette bulunulduğu, Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından soruşturma başlatıldığı ve bu kapsamda iş yerinde arama yapıldığı öğrenildi.

Dolandırıldığını iddia eden vatandaşlardan Ergün Görücü (32), bir işi olmadığı için firmaya başvuruda bulunduğunu ancak tüm hayallerinin yıkıldığını söyledi. Görücü, adlarının Ömer İ. ile Zeki İ. olduğunu belirttiği firma yetkililerine ise ulaşamadıklarını bildirdi.

Bu arada, firma yetkililerinin bine yakın vatandaştan değişik ülkelerde iş vaadinde bulunarak ücret talep ettiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!