Hayatını kararttılar

Güncelleme Tarihi:

Hayatını kararttılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 11:31

İZMİR'de 67 yaşındaki Mehmet Karapınar'ın kimlik bilgilerini ele geçiren şebeke, düzenledikleri sahte nüfus cüzdanının fotokopisiyle, hiç gitmediği Kuşadası'nda şirket, Ankara'nın çeşitli ilçelerinde de 8 telefon hattının sahibi yaptı. Evine gelen borç bildirimleriyle şoke olan Karapınar, şimdi emekli maaşını yollarda harcayıp adliye adliye dolaşarak kendisini aklamanın mücadelesini vermeye başladı.

Afyonkarahisar'dan göçederek İzmir'e yerleşen 67 yaşındaki Mehmet Karapınar'ın hayatı, Ankara ile Kuşadası adliyelerinden gelen borç bildirimi ve icra takip tebligatlarıyla kabusa döndü. Okuma yazma bilmeyen işçi emeklisi Mehmet Karapınar'ın, nüfus cüzdanını 8 yıl önce ele geçiren şebeke elemanlarının, sahte kimlik düzenledikleri, sahteliğin belli olmaması için de kimliğin fotokopisini kullanarak yasadışı işlerinde kullanmaya başladıkları belirlendi.

BİNLERCE YTL BORÇ ÇIKTI
Mehmet Karapınar'a ilk olarak Türk Telekom Müdürlüğü'den 20 bin YTL borçlu olduğuna dair belgeler geldi. Karapınar'ın, hayatı boyunca hiç gitmediği Ankara'nın çeşitli ilçelerinde, adına düzenlenmiş 8 telefon numarasından borçlu olduğu ortaya çıktı. Belirlenen borçlarından kurtulmak için Ankara'da çaba gösteren Mehmet Karapınar'a bir kötü haber ise Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nden geldi.

ŞİRKET SAHİBİ YAPMIŞLAR
Evine gelen telefon borçlarından kurtulmaya çalışan Mehmet Karapınar, bu kez de Kuşadası'nda şirket sahibi çıktı. Aynı belgelerle adına Tek İş Hafriyat Nakliyat Şirketi kurulan Karapınar, vergi borçlarından dolayı arandığını öğrenince bir kez daha yıkıldı. Ankara'da olduğu gibi Kuşadası'na da hiç gitmediğini söyleyen Karapınar, yetkililerle yaptığı görüşmelerin ardından, 2003 yılında kurulmuş olan şirketinden binlerce YTL'lik vergi borcu biriktiğini öğrendi.

EMEKLİ MAAŞI MASRAFA GİTTİ
Telefon ve vergi borçlarının ortaya çıkmasının ardından yaklaşık iki yıldır adliye adliye dolaşan Mehmet Karapınar, hukuk mücadelesi başlattı. Kimliğinin sahte olduğunu ve kendi bilgisi dışında kullanıldığını ispatlamaya çalışan Karapınar, emekli maaşını da bu uğurda harcayınca borç batağına girdi.

POSTACILARDAN KAÇMAYA BAŞLADI
Yakınlarının desteğiyle geçimini sağlayan Mehmet Karapınar, yaşadıklarına isyan ederek, “Tek hayalim emekli olup çocuklarım ve torunlarımla yaşamaktı. Ama kimliğini kullanan kişeler yüzünden hayatım kabusa döndü. Ne zaman mahallede dolaşan bir postacı görsem yine bir borç bildirimi getireceğini döşünecek kaçmaya başladım. Psikolojim bozuldu. Benim adımı kullananlar sahtecilik yapıyor, haksız para kazanıyor, onların yüzünden benim hayatım kararıyor. Bu adaletsizliğin bitmesini istiyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!