Luca doğru yapıyor

BEŞİKTAŞ heyecan vermeye devam ediyor. Siyah beyazlılar için, ‘‘İyi oynamıyorlar ama iyi mücadele ediyor’’ diyorduk.

Dün gece, zaman zaman iyi de oynadılar. 90 dakika içinde belki bu süreler kopuk kopuktu ama, görüntü o ki, ilerleyen haftalarda bu iyi oynama süresi artacak. Öncelikle takımın balansı iyi. Ve rakibe rahat top oynatmıyorlar. Hep pozisyonda önüne gelen rakibe basıyor, arkadaşı da ona yardıma geliyor.

Malatyaspor iyi takım. Güzel de futbol oynuyorlar. Dün gece oynayamadılar. Sebebi de buydu. Yalnız siyah beyazlılar defanstan hücuma çıkarken, fazlaca kontrolsuz top kullandılar. Ve sıkça uzun oynadılar.

SERGEN TERCİHİ

Cordoba
degajları iyi kullanmaya başladı. Nokta atış yapıyor. Hem de kesme, sert toplarla. Beşiktaş'ın birinci golünde Pancu ve Zago üst üste mükemmel hareketler yaptılar. İlhan'a sadece dokunmak düştü. Sergen fizik olarak hala hazır değil. Ama Lucescu sonuna kadar onda ısrar ediyor. Bence hata da yapmıyor. Zaten elinde Tümer gibi aynı tip bir başka oyuncu da var. Tümer, Sergen kadar belki etkili değil ama, ondan sonra gelen bir oyuncu.

Pancu çok faydalı. Hem defansta, hem ofansta iyi işler yapıyor. Dün gece belki de takımın en iyilerinden biri Ahmet Yıldırım'dı. Hem orta sahada, hem de Zago çıktıktan sonra arkada son derece basit ve düzgün oynadı. İlhan hala hazır değil. Böyle olunca da özellikle hakemlerle fazlaca konuşuyor, diyalog kuruyor. Yani ateşle oynuyor.

Lucescu'nun en büyük özelliği bu. Herkes nerede nasıl oynayacağını biliyor. Biri çıkıyor, diğeri giriyor. Makine aynı şekilde işlemeye devam ediyor. Takımla da futbolcularla da fazlaca oynamıyor. İbrahim, sarf ettiği enerji kadar verimli değil. Çok iyi niyetli. Ama futbol hamallığının bu kadarı da çok fazla.

KIZLAR MAÇI

Ali Aydın
gördüğünü çalmaya çalıştı. O kalite bir hakemin, en az çaldığı 3 pozisyonda avantaj kuralını uygulaması gerekirdi. Bir de Nouma'ya çaldığı penaltıya, inandı mı bilemem. Seyrederse net görür. Böyle bir ikili mücadeleye kızlar maçında bile penaltı çalınmaz. 65. dakikadaki Beşiktaş hücumunda pozisyon ofsayt değil. 2 nolu yardımcı durduğu yeri inkar eder bir bayrak kaldırdı.

Gol atmak için bir şart var. Özellikle şut atacaksın. Dün gece iki takım da bu konuda gene kısırdı. Tayfur bir kere şut attı, rakibe çarptı gol oldu. Beşiktaş takımı da, seyircisi de havaya girdi. Bundan sonra artık her maçlarını final havasında oynayacaklar. O gözüküyor. Birkaç maç sonra sakatların da iyileşmesiyle daha iyi hale gelecekler. Ama Beşiktaş sağlık ekibinin en az futbolcular kadar gayretli ve dikkatli olması gerekir.
Yazarın Tüm Yazıları