Sahte polisin son kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Sahte polisin son kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2008 00:00

Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların son kurbanları, emekli astsubay ve kızı oldu. Dolandırıcılar, Yasemin Geçgil’e 350 YTL’lik köntör aldırdı.

İZMİR’de telefonla aradıkları kişilere kendilerini "polis" olarak tanıtıp banka bilgileri üzerinden ve kontör isteyerek dolandırıcılık yapan kişilerin son kurbanı emekli astsubay Hasan Geçgil ve kızı Yasemin Geçgil oldu. Dolandırıcılar, Yasemin Geçgil’e 350 YTL’lik köntör aldırdı. Özkanlar Semtin’de rasgele numaraları çeviren dolandırıcılar, Hasan Geçgil’in telefonuna ulaştı. Emekli astusbay olan Gençgil’e, adına düzenlenmiş kredi kartıyla internet üzerinden alışveriş yapıldığını söyleyen dolandırıcılar kendilerini polis gibi tanıtıp, soruşturma da kullanılmak üzere anne kızlık soyisminden, hesap bilgilerine, kullandığı karta kadar tüm ayrıntıları öğrendi.

2500 kontör numarasını verdi

Polis olduklarına inandırdıkları Hasan Geçgil’in interneti kızının kullandığını söylemesi üzerine dolandırıcılar, babadan bu kez de Yasemin Geçgil’in telefon numarasıyla diğer kimlik bilgilerini öğrendi. Telefon konuşması biter bitmez dolandırıcılar, baba kız arasında görüşme yapılmasına fırsat vermeden hemen Yasemin Geçgil’i aradı. Aynı yöntemle kandırdıkları Yasemin Geçgil’e, babasıyla görüştüklerini dile getiren dolandırıcılar, olayı araştırmak için ihtiyaçları olan kontörü göndermesini istedi.

Kart üzerinden alışveriş yapıldı

Muhasebecilik yapan Yasemin Geçgil de babası gibi polis olduğuna inandığı dolandırıcılara toplam 350 YTL değerinde toplam 2500 kontör bulunan kartların şifrelerini telefonda verdi. Olayı yakınlarına anlattıktan sonra dolandırıldıklarını anlayan Hasan Geçgil ve Yasemin Geçgil, polise başvurup yardım istedi. Olayla ilgili araştırma başlatan polis ekipleri, 350 YTL’lik kontörün yanı sıra dolandırıcıların Hasan Geçgil’in kartıyla da internet üzerinden 500 YTL’lik alışveriş yaptığını belirledi. Baba ve kızını arayan numara üzerinden yapılan incelemeden de bir sonuç alınamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!