Hırsızlar posta kutusu dolu olan daireleri seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Hırsızlar posta kutusu dolu olan daireleri seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 12:31

SAMSUN Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle alışveriş yapan ve tatile çıkacak olanları uyarmak için broşür bastırdı. Kentin işlek caddelerinde dağıtılan broşürlerde, ‘Tatile gidince posta kutusunun anahtarını komşunuza bırakın. Hırsızlar öncelikli posta kutusu dolu olan daireleri seçerler’, ‘Evde bir lamba sürekli yansın’ gibi uyarılar yer alıyor.

Kurban Bayramı nedeniyle alışveriş yapan, kurbanlık alan ve bayramda şehir dışına çıkacak tatilcileri, hırsızlara, dolandırıcılara ve kapkaççılara karşı uyarmak isteyen Emniyet Müdürlüğü, 3 bin broşür bastırdı. Broşürleri kent merkezindeki kalabalık caddelerde ve kurbanlık hayvanların satıldığı pazar yerlerinde dağıtan polisler, vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. Broşürlerde, ‘Herhangi bir saldırı anında direnmeyiniz, yüksek sesle bağırarak yardım isteyiniz’, ‘Olabilecek hafif trafik kazalarında özellikle arkadan veya yandan çarpmalarda şüpheci olunuz. Tenha bir yerdeyseniz asla araçtan çıkmayınız ve hemen polisi arayarak yardım isteyiniz’, ‘Tatile gittiğinizde posta kutusunun anahtarını komşunuza bırakmayı unutmayınız. Hırsızlar öncelikli posta kutusu dolu olan daireleri seçerler’, ‘Evinizde bir lambayı sürekli açık bırakınız’, ‘Hastanelerde röntgen çekimi öncesi sizi başka bir odaya alıp, altın takılarınızı çıkarmanızı isteyen röntgen memuru görünümündeki kişilere inanmayınız’ gibi uyarılar yer alıyor.

Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, alışverişlerin çok yapıldığı bayram öncesi günlerde ve tatillerde hırsızlık, dolandırıcılık, kapkaç gibi suçlarda artış olduğu söyleyerek vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. İlhan, “Bayram nedeniyle asayiş ve trafik tedbirlerini iki katına çıkardık” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!