ATM soyguncuları son işlerinde yakalandı

Güncelleme Tarihi:

ATM soyguncuları son işlerinde yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2008 12:47

TÜRKİYE'nin çeşitli illerinde, oksijen kaynağıyla açtıkları ATM cihazlarından hırsızlık yaptıkları belirlenen 9 kişi Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki son işlerinde polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların kaldığı evde yapılan aramada, Marmaris'teki bir banka şubesine ait ATM cihazından çaldıkları 2 bin 500 Sterlin ve 40 bin YTL ele geçirildi.

Haberin Devamı

Mersin'de 2008 yılı içinde çok sayıda ATM cihazının oksijen kaynağıyla açılarak hırsızlık yapılması üzerine polis harekete geçti. Polisin yaptığı teknik takip sonucunda, hırsızlık olaylarını ‘Reis’ lakaplı M.A.D.'nın (31) liderliğindeki M.S. (30), M.K. (28) ve M.D.'nin (27) yaptığı tespit edildi. Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan 10 kişilik özel ekip, M.A.D.'nin liderliğindeki çete üyelerini takibe aldı. Çete üyelerinin M.A.D.'ye ait 27 DH 686 plakalı minibüsle Marmaris'e gidecekleri belirlendi. Bunun üzerine Mersin polisi, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçti.

Polis, Muğla Sanayi Sitesi'ndeki bir oto tamirhanesinden oksijen kaynağı alarak Marmaris'e geçen çete üyelerinin takibini burada da sürdürdü. Çete üyelerinin, S.A.'nın (39) evinde, M.K., Y.K., K.K. ve O.A. ile buluşup hırsızlık planı yaparak, ilçedeki ATM cihazlarının keşfine çıktıkları belirlendi. Dün S.A.'ya ait 48 M 6041 plakalı minibüsle ilk olarak çete lideri M.A.D., M.S., M.K. ve M.D., saat 23.00 sıralarında Uzunyalı Mevkii'ndeki bir banka şubesinin ATM cihazına gelerek çevreyi kontrol etti. Olay yerine 500 metre mesafedeki diğer 5 çete üyesinin de yaya olarak gelmesinin ardından hırsızlar, ATM cihazını oksijen kaynağıyla açarak, kasadaki 2 bin 500 Sterlin ve 40 bin YTL parayı bir torbaya doldurarak, farklı yönlere doğru uzaklaştı. Çete üyeleri, daha sonra S.A.'nın evinde toplandı. Hırsızlık olayını başından sonuna takip eden 40 kişilik polis ekibi, operasyona başlayarak çete üyelerini çaldıkları paralarla evde yakalayarak gözaltına aldı. Zanlıların olayda kullandıkları otomobil ve minibüse de el konularak, emniyet otoparkına çekildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan zanlıların Mersin, Antalya, İzmir, Aydın, İstanbul, Gaziantep ve Bursa'nın da aralarında bulunduğu bir çok ilden aynı yöntemle hırsızlık olayına karıştıkları da tespit edildi. Zanlılardan S.A.'nın dışındaki diğer 8'inin hırsızlık, gasp, yaralama ve kasa hırsızlığı suçlarından sabıkalı oldukları ortaya çıktı. Zanlıların, Marmaris'teki sorgularının ve işlemlerinin ardından Mersin'e götürülecekleri, adliyeye burada sevk edilecekleri bildirildi.
Hırsızlık olayının gerçekleştiği ATM cihazına da polisin 2006 yılından beri yaptığı uyarılara rağmen güvenlik kamerası takılmadığı öğrenildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!