Kuzey Ege'de iki gemi kafa kafaya çarpıştı

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Egede iki gemi kafa kafaya çarpıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2008 09:01

ÇANAKKALE Boğazı’nın Ege Denizi çıkışında Bozcaada kanalı olarak adlandırılan bölgede Ukrayna bayraklı ‘Danaprıs-2’ isimli gemi ile Panama bayraklı ‘Emerald-1’ isimli gemi, kafa kafaya çarpıştı. Ölen ya da yaralananın olmadığı kazada kafa kafaya çarpışarak hasarın oluştuğu her iki gemi de güvenli bölgede demirletildi.

Haberin Devamı

Rusya'nın Rrossov Limanı'ndan İtalya’nın Raverna Limanı'na 2 bin 749 metrik ton ayçiçek tohumu götüren 2 bin 360 grostonluk, 102.67 metre boyundaki ‘Danaprıs-2’ isimli Ukrayna bayraklı gemi ile Aliağa’dan Rusya’nın Yeysk Limanı'na boş olarak gitmekte olan 99.99 metre boyundaki 2 bin 236 grostonluk Panama bayraklı ‘Emerald-1’ isimli gemi saat 21.10'da çarpıştı. Kaza sonrasında 12 mürettebatı bulunan ‘Danaprıs-2’ ile 8 mürettebatı bulunan ‘Emerald-1’ adlı gemilerde sancak baş omuzlukları diye tabir edilen bölümlerinde hasar oluştu. Gemilerinden denize herhangi bir sızıntı olmadığını rapor eden gemi kaptanları Sörvey adı verilen sualtı kontrolü için iki ayrı bölgede demirletildi.


Ukrayna bayraklı ‘Danaprıs-2’ isimli gemi saat 22.05'te Bozcaada’nın Tuzburun Mevkii'ndeki Mermerburnu Feneri'nin güneyine demirledi. Panama bayraklı ‘Emerald-1’ isimli gemi ise saat 22.23'te Bozcaada’nın Kuzey Batısı'ndaki Demir bölgesinde demirledi.

Haberin Devamı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait Kıyı ‘Emniyeti-6’ Hızlı Talihsiye Botu ile ‘Söndüren-5’ isimli römorkör, kazazede gemilerin bulunduğu bölgeye önlem olarak gönderildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt, olayda ölen yada yaralananın olmadığı ve gemilerin batma tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!