Tek gecelik ilişki ve Türkler

Güncelleme Tarihi:

Tek gecelik ilişki ve Türkler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2008 00:00

Ateşli İtalyanları, liberal Kanadalıları bile geride bıraktık. İşte sıralamada Türkiye'nin yeri.

Haberin Devamı

Illinois, Bradley Üniversitesi'nin, 48 ülkede 14 binin üzerinde kişiyle yaptığı araştırmaya göre, Türkler tek gecelik ilişki-rastgele seks konusunda dünya 8'incisi oldu.

Bir gecelik ilişkiler, seks partneri sayısı ve rastgele sekse yaklaşım gibi konuları inceleyen bilimadamları, Türklerin 8'inci sırada yer alarak ateşli İtalyanları ve liberal Kanadalıları bile geride bıraktığını belirledi.

Sıralamada İngiltere bir numara oldu                  
 
İngiltere ise sıralamada 1'inci oldu. Araştırmacılar, buna neden olarak, İngiltere’de toplumun artık rastgele seks konusunda kadınlara da erkekler gibi hoşgörülü yaklaşmasını gösterdi.

Tek gecelik ilişki ve Türkler

Haberin Devamı

İngiltere ile birlikte üst sıralarda bulunan diğer ülkelerde, tek gecelik ilişkilerin, artık erkekler kadar kadınlar için de kabul edilebilir bir durum olduğu, bu nedenle rastgele seks sayısında artışlar görüldüğü kaydedildi.

New Scientist dergisinde yayımlandı

Araştırma Illinois, Bradley Üniversitesi psikoloji profesörü David Schmitt başkanlığında bir ekip tarafından yapıldı.

48 ülkede 14 binin üzerinde kişiyle yapılan araştırmada, katılımcılara kaç partnerle birlikte olunduğu ve yaşanan bir gecelik ilişkilerinin sayısı gibi soruların yer aldığı bir anket yapıldı. Ankete katılanlara, gelecek 5 yıl içinde tahminen kaç kişiyle birlikte olacakları ve rastgele seks konusundaki görüşleri de soruldu.

Geniş kapsamlı sosyolojik bir araştırmanın sadece bir parçası olan araştırmanın bir bölümü bilim dünyasının önde gelen "New Scientist" dergisinin bu haftaki sayısında yayımlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!