Talimat geldi, Güney’in ’Sandık’ dosyası kapandı

Güncelleme Tarihi:

Talimat geldi, Güney’in ’Sandık’ dosyası kapandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2008 00:28

Emekli Sandığı’ndan maaş aldığı Hürriyet’te yayımlanan Tuncay Güney’in dosyası, üst makamlardan gelen talimat üzerine hemen gizli kayıt altına alındı.

Üst düzey devlet yetkililerinde olduğu gibi, Güney’in dosyasına erişim gengellendi, ancak belli kişilerin, onay alarak girebilmelerine olanak sağlandı. Yetkililer, Güney’in gerçek kimliğinin yanı sıra bazı makamlardan kendilerine ulaştırılan sahte kimlikleri ile ilgili dosyalara da erişimi izni verilmediğini bildirdiler. Güney, Emekli Sandığı’nda, MİT mensubu olduğu için değil, babasından yetim maaşı aldığı için kaydının bulunduğunu, 8 yıl yetim aylığı aldığını öne sürmüştü.

ABD vizesi 2009’a kadar geçerli

Evinde ’Ergenekon Lobi Örgütlennmesi - Gizli - 1999’ adlı, Ergenekon soruşturmasının esasını oluşturan belge bulunan Güney’in, belgeye sahip olduğu dönemde ABD’den 10 yıllık vize aldığı da ortaya çıktı. Hürriyet’in ulaştığı belgeye göre Güney, 4 Şubat 1999 tarihinde vize aldı. Güney’e verilen ve gerçek adı ile soyadı kullanılan 10 yıllık ABD vizesinin, 3 Şubat 2009 tarihine kadar geçerli olduğu da anlaşıldı. Güney, uzun süre ABD’de kaldıktan sonra, Kanada’nın Toronto Kenti’ne yerleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!