İş başvurusunda bulundu hayatı karardı

Güncelleme Tarihi:

İş başvurusunda bulundu hayatı karardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2008 11:13

YOZGAT’ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Belencumafakılı Beldesi'nde oturan 28 yaşındaki Serkan Kılıçarslan, 3 yıl önce çalışmak üzere gittiği İstanbul’da, başvurduğu bir işyerine kimlik belgelerini verdi. Adına 3 ayrı şirket kurularak 750 bin YTL değerinde çek kullanılan Kılıçarslan, ‘Sahtecilik ve dolandırıcılık’ suçundan hapse atıldı.

Mahkemede suçsuz olduğunu savunan Serkan Kılıçarslan, “2005 yılında uzunca bir süre işsiz kaldım. İstanbul'a giderek birkaç yere iş başvurusunda bulundum ve kimlik fotokopilerimi verdim. Kimlik bilgilerime dayanarak adıma şirket kurup, kredi kartı ve çek çıkartmışlar. Bu insanlar sadece beni değil, bir çok insanı dolandırmışlar. Mağdur durumdayım” dedi.

Serkan Kılıçarslan’ın annesi Sultan Kılıçarslan da, oğlunun suçsuz yere hapse atıldığını 2 çocuğu ve eşinin mağdur olduğunu belirtti. Anne Kılıçarslan şunları söyledi:

“Oğlum 2005 yılında çalışmak üzere İstanbul’a gitti. Başvuruda bulunduğu işyeri, oğlumun adına hayali 3 ayrı şirket kurarak, 750 bin YTL tutarında karşılıksız çekler kullanmışlar. Oğlum, olup bitenlerden habersiz bir şekilde İstanbul’da inşaatlarda çalışırken, 3 yıl sonra köye geri döndü. Köye gelen oğlumu jandarma ekipleri sordu. Durumun ne olduğunu anlaması için jandarmaya gitmesini söyledim. Salı günü Jandarma Karakolu’na giden oğlumun sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan tutuklandığı haberi geldi. Suçsuz yere tutuklanan oğlumun 2 çocuğu ve eşi mağdur durumda kaldı.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!