Kazançlı kayıp

DAKİKA 57 ve dakika 60. F.Bahçe'de Steviç'le Serhat çıkıyor, Ceyhun'la Tuncay giriyor.

Yani 60. dakikada F.Bahçe ideal 11'ine kavuşuyor. Bana sorarsanız, Serhat'tan önce Revivo'nun dışarı alınması gerekir. Yani, F.Bahçe dün 90 dakikanın 3'te 2'sini Lorant sayesinde kaybetmiş durumda. Artık bu antrenör için fazla bir şey söylemeye gerek yok. Çünkü geldiği günden beri hep aynı şekilde hareket ediyor.

Sarı lacivertliler yengeç gibi yanlamasına yanlamasına oynuyorlar. Araya top atan üç tane oyuncuları var; Ceyhun, Tuncay ve Ortega. Ortega dün çok top kaybetti. Belki de statta seyircinin olmaması en fazla onu etkiledi. Adanaspor dün gece galip gelemediyse kimseye kızmasın, aynaya baksın. Bu kadar net gol pozisyonu harcayan takım, galip gelemez. Washington'u sorarsanız, bildiğiniz gibi. Adam, uzun boylu geçiniyor. Yandan ortalara kafa vurarak gol atıp, Fener'in en büyük ilacı ve silahı olacaktı. Ama adam zeminle vedalaşamıyor. Kafayla attığı gollerin hepsi de ön direğe gelip zıplamadan attığı goller. Alıp getirenlere sormak lazım.

Revivo emekli gibi

Revivo attığı frikik golü dışında oyunda yok. Tam bir emekli gibi. Johnson yine çok çalıştı. Hakan Bayraktar bal yapmayan arı. Ali Güneş de etkisiz. Doğru dürüst ne hücumda var, ne de kademede. Fatih kötü. İkinci yarı biraz kımıldar gibi oldu ama Adana forvetleri her geldikleri pozisyonda tehlike yarattı. Aslında Fener öne geçse, bu sefer Adana defansı aynı defans hatalarını yapacaklardı. Çünkü iki tarafın defans oyuncuları çok ağır. Ve aynı tarz oyuncular.

Adana daha iyiydi

Dün gece F.Bahçe'de iyi oyuncu azdı. Sen F.Bahçe isen ve bu kadar yatırım yapıyorsan, en kötü, çok iyi mücadele ederek ve rakibe pres yaparak bu maçı alabilirsin. Ancak Adana, F.Bahçe'ye göre oyunu kurallarına göre oynayan taraftı. Hücum ve defans anlayışı olarak Adana, F.Bahçe'ye göre daha iyiydi. Bunun da tek sorumlusu teknik adamdır.

Serhat'ta ‘‘milli maç yorgunluğu var’’ deseniz, milli maçta sadece 10 dakika oynadı. Yani bu bahane olamaz.

Gördüğünü çalmaya çalıştı

Bülent Demirlek,
27 yaşında genç bir hakem. Çoğu Fenerli futbolcudan daha fazla koştu. İyi niyetliydi. Acemilikleri vardı. Bu da doğaldı. Gördüğünü çalmaya çalıştı. Tabii, hatalar da yaptı. Mesela 19. dakikada bir Fener hücumunda faul verdi. Eğer o faulse, olay ceza alanı içinde. Penaltı vereceksin. Kaldı ki, bence faul de değildi. Aksiyon zaten bitmişti. 26. dakikada Johnson'a sarı, hatta kırmızı kart gerekirdi. Es geçti. Yalnız şu var; bu tip genç hakemlerde ısrar etmek gerekir. Eğer olacaksa. Ama bunlar için bir tehlike var; ağabeyleri. Onlara benzemeye kalkarlarsa çabuk yok olurlar.

Fenerbahçe dün geceyi ‘‘kazanamıyorsam, bari kaybetmeyeyim’’ zihniyetinden bence kazançlı kaybetti. Çünkü galibiyeti kaçıran taraf Adanaspor idi.
Yazarın Tüm Yazıları