Biodizel tesisinde yangın: 3 ölü

Güncelleme Tarihi:

Biodizel tesisinde yangın: 3 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2008 08:55

HATAY’da biodizel üretimi yapılan tesiste, kaynak yapımı sırasında sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle meydana gelen patlamayla birlikte yangın çıktı. Biodizel ve boya malzemelerinin bulunduğu varillerin birbiri ardına patladığı yangını söndürme çalışmaları sırasında tesis büyük bir gürültüyle çöktü, 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Yangın, bugün saat 22.30 sıralarında Güzelburç Beldesi ile Antakya sınırları arasında kalan Küçük Sanayi Sitesi yakınlarındaki biodizel tesisinde çıktı. İsmail Pülder'e ait tesiste, kaynak yapımı sırasında çıkan kıvılcımların yanıcı maddelerle temas etmesi sonucu patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte yangın çıkarken, alevler iki katlı depoyu tamamen sardı. Kısa süre sonra da işyerinde ve bahçesinde bulunan biodizel ve boya yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu variller birbiri ardına patladı.

MÜDAHALE SIRASINDA TESİS ÇÖKTÜ

Patlamalar, yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Antakya merkez ve çevre yerleşim yerlerinden de hissedilirken, olay yerine çok sayıda itfaye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan Antakya Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Ekiplerin patlamalar nedeniyle güçlük çektiği müdahale sırasında, tesis büyük bir gürültüyle çöktü. Yoğun çalışma sonucu yangın, yaklaşık bir buçuk saat sonra kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları sürerken, yapılan ilk incelemede tesisin yan tarafında 36 yaşındaki Gülhan Tohumca'nın cesedi bulundu. Yangın sırasında depoda oldukları belirlenen 68 yaşındaki Mersin Bolaca, 44 yaşındaki İsmail Pülder ile oğlu 14 yaşındaki Hamza, Abdülcelil Köse ve soyadı öğrenilemeyen Fevzi adlı bir kişi yaralandı. Yaralılardan, İsmail Pülder, Hamza Pülder ve Mersin Bolaca Antakya Devlet Hastanesi'ne, Fevzi isimli kişi Hatay Devlet Hastanesi'ne, Abdülcelil Köse ise Özel Defne Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖÇÜK ALTINDAN 2 CESET ÇIKARILDI

Soğutma çalışmalarının ardından itfaiye ekiplerinin yaptığı arama kurtarma çalışmaları sırasında, göçük altında kalan 45 yaşındaki Ahmet Kıyılı ile işyeri sahibi İsmail Pülder'in oğlu 11 yaşındaki Berkay'ın cesedine ulaşıldı.

Çalışmalar sırasında olay yerinde incelemelerde bulunan Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, “Patlamalar yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki Antakya merkezden hissedildi. İlk belirlemelere göre 3 ölü, 5 de yaralı vatandaşımız var” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!