Bankamatik soygununda çatışma: 1 ölü

Güncelleme Tarihi:

Bankamatik soygununda çatışma: 1 ölü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2008 11:19

Adana'da, 3 soyguncu, bir bankaya ait otomatik para makinasına para koyan görevlileri soymak istedi. Güvenlik görevlisi silahını çekince çatışma çıktı. Soyguncular bir otomobili gasp edip kaçarken, vurulan güvenlik görevlisi 28 yaşındaki Ekrem Biçer hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

FİLM GİBİ SOYGUNDAN GERİYE KALAN FOTOĞRAFLAR

 

Zırhlı araçla ATM'ye gelen kimliği açıklanmayan bir banka çalışanı ile güvenlik görevlisi Ekrem Biçer, makinaya para koymak için kasayı açtı. Bu sırada olay yerine gelen çantalı, şapkalı 3 kişi silahlarını çekerek güvenlik görevlisi Biçer'e yumruk atıp yere düşürdükten sonra üzerine tabancayla ateş etti. Diğer zanlılar da parayı almak istedi. Kolundan yaralanan güvenlik görevlisi kısa sürede toparlanarak beylik tabancasını çekip, zanlılara ateş açtı. Zanlılar, bunun üzerine çevredeki otomobilin arkasına gizlenerekyerde yatan güvenlik görevlisiyle çatıştı. 1-2 dakika süren çatışmada Biçer, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Paniğe kapılan soygunculardan biri, yolun ortasında durarak 63 yaşındaki Çolpan Çolak yönetimindeki 01 TR 028 plakalı otomobili durdurdu. Çolak'ın başına silah dayayarak dışarı çıkartan zanlılar, beraberindeki eşi 63 yaşındaki Ayşe Çolak'ı da otomobilden çekip dışarı attıktan sonra hızla kaçtı.

 

SOYGUNU ENGELLEDİ

 

Yaralı olmasına karşın soygunculara tabancayla ateş ederek ATM'ye yerleştirilmek istenen ve miktarı açıklanmayan parayı vermeyen güvenlik görevlisi Ekrem Biçer, Adana Numune Hastanesi'ne götürüldü. Biçer, yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı. Vücudunda 16 kurşun yarası belirlendi. Kentin giriş çıkışlarını tutan, bölgedeki tüm kavşaklara ekip yerleştiren polisin olay yerinde yaptığı incelemede 21 boş kovan ile güvenlik görevlisinin tabancasını buldu.

 

Haberin Devamı

BABA, ÖLÜM HABERİNİHASTANEDE ÖĞRENDİ

 

Bekar olan güvenlik görevlisi Ekrem Biçer'in babası 70 yaşındaki Zekeriya Biçer, oğlunun öldüğünü, yaralı olarak tedaviye alındığı söylenen Numune Hastanesi'nde öğrendi. BabaBiçer ile ağabeyi Hamit Biçer, Ekrem'in sağlık durumu ile ilgili bilgi almak için girdikleri hastanede duydukları ölüm haberiyle yıkıldı. Ağlayarak dışarı çıkan baba Biçer, görüntü alan gazetecilere, "Beni çekmeyin, katili bulun" diye feryat etti. Bu arada 2 yıllık güvenlik görevlisi olan Ekrem Biçer'in mesai arkadaşları da hastaneye akın etti.

 

BAŞIMA SİLAH DAYADI

 

Kanlı soygun girişimin ardından güvelik görevlisini vurarak kaçan 3 soyguncunun gasp ettiği otomobilin sahibi Yurt-Kur Bölge Müdür Yardımcılığı'ndan emekli Çolpan Çolak ile eşi Ayşe Çolak, ifadelerinin alınması için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çolak çiftinin verdiği bilgiler doğrultusunda zanlıların robot resimleri çizildi. Olayın şokunu üzerinden atamayan Çolpan Çolak, kanser hastası olduğunu, tedavi için gittikleriBalcalı Hastanesi'nden döndüklerini söyledi. Evlerine gitmek için Turgut Özal Bulvarı'na girdikleri sırada yolun ortasında duran silahlı bir kişinin kendisini durdurduğunu belirten Çolak, "Hastaneden evimize dönerken olay yerine yakın bir noktada, genç biri elindeki tabancayla yolun ortasına çıktı. Başında şapka vardı, yüzünü gizliyordu. Yolun ortasında durduğu için durmak zorunda kaldım. Kapıyı açıp başıma tabanca dayayıp, 'Arabadan in' dedi. Yanımdaki eşimi de indirdiler. Başlarında şapka vardı, yüzlerini görmedim ama genç oldukları anladım" dedi.

 

Haberin Devamı

GÜVENLİK KAMERASI İNCELENİYOR

 

Alarma geçen Adana polis, güvenlik kamerası bulunmayan ATM'de yaptığı incelemenin ardından çevredeki işyerlerinin de güvenlik kameralarını tek tek araştırdı.ATM'nin tam karşısındakiakaryakıt istasyonunun güvenlik kamerasında, zanlıların çok kısa süreli kayda girdiği belirlendi.

 

Adana'da Banka aracından ATM'ye para yerleştirildiği sırada gerçekleştirilen ve güvenlik görevlisinin silahla vurularak öldürüldüğü soygun girişimi sonrası, 4 zanlının gasp edip kaçtığı otomobil, terk edilmiş halde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Turgut Özal Bulvarı'ndaki bir banka şubesine ait ATM'ye para taşıyan araca yönelik soygun girişimi ardından zanlıların Ç.Ç'den (64) gasp ettiği 01 TR 028 plakalı otomobilin bulunması için Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekiplerinin de katılımıyla yapılan çalışma sonuçlandı. Helikopterlerle de destek sağlanan çalışmayla, otomobil, Kurttepe Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu.

Olay yeri inceleme ekipleri otomobilde parmak izi çalışması yaparken, gasbedilen otomobilin sahibi Ç.Ç. ve E.Ç. (62) çifti, İl Emniyet Müdürlüğü'nde sabıka dosyalarındaki fotoğrafları inceleyip, zanlıların robot resminin çizilmesine yardımcı oluyor.

Bu arada, olay sırasında banka görevlilerinin ATM'ye yaklaşık 200 bin YTL aktarımında bulundukları öğrenildi.

YARIN TOPRAĞA VERİLECEK

Soygun sırasında silahlı çatışmaya giren ve zanlılarca vurularak hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Ekrem Biçer'in (27) evinde ise yas var.

Baba Zekeriya Biçer, 3 kardeşin ortancası olan oğlunun gelecek ile ilgili hayaller kurduğunu ifade ederek, “Evlendirmeyi düşünüyorduk. Bunun için uygun bir aday arayışındaydık, ama şimdi onu toprağa vereceğiz” dedi.

Zekeriya Biçer, oğlunu yarın Buruk Mezarlığı'nda toprağa vermeyi planladıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!