Köşk’te kurumsal arayış

Güncelleme Tarihi:

Köşk’te kurumsal arayış
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2008 00:00

Cumhurbaşkanlığı’nda, kurumsal bir kimlik oluşturarak Köşk markası yaratılması için çalışma yapılıyor. Hayrünnisa Gül’ün bizzat ilgilendiği proje tamamlanınca Cumhurbaşkanlığı amblemi de en estetik haliyle tuzluktan kartvizite kadar her şeyde yeni kimlik tanımı içinde kullanılacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI mevcut amblemlerin antetli kağıt, dosya, zarf, kartvizit, ambalaj kağıtları, bardak ve tabaklarda kullanım şeklini ve alanını değiştiriyor. Yeni bir kurumsal kimlik oluşturmaya, bir Köşk markası yaratmaya çalışıyor. First Lady Hayrünnisa Gül’ün de bizzat ilgilendiği proje için Türkiye’den bir çok tasarımcıyla görüşmeler sürüyor.

Kartvizitten tuzluğa

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen bu çalışmayla ilgili şu bilgiyi verdi: "Cumhurbaşkanlığı kurumsal kimliğini değiştirmiyoruz, bir kurumsal kimliği yok. Biz Cumhurbaşkanlığı için ilk defa bir kurumsal kimlik oluşturmak için uğraşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı’nın mevcut amblemini en estetik ve en güzel şekilde yeni baştan bir kimlik tanımı içerisinde standart haline getirip, basılı malzemede, resepsiyonlarımız ve kabullerimizde kullanmak istiyoruz. Yani antetli kağıtlar, zarflar, kartvizitlerden, bardağımıza, tabağımıza, tuzluğa kadar her şeyde kullanmak istiyoruz. Kurumsal kimlik denildiği zaman bir kurumu ilgilendiren her şeyin bir estetik ve standart içerisinde kullanılmasını anlamak gerek, biz de bunu yapıyoruz.

Henüz karar vermedik

Epeyce firmayla görüştük, onlardan bir hazırlık dosyası aldık ama kiminle çalışacağımıza kesin olarak karar vermedik. Görüştüklerimizden bir tanesi Bülent Erkmen ama onun dışında da Türkiye’de bu konuda uzman herkesle toplantı yaptık. Yurtdışından hiçbir reklamcı ya da kurumsal iletişimciyle görüşmedik. Bunun için özel bir bütçe de ayırmadık çünkü neyle karşılaşacağımızı bilemiyoruz.

Hayrünnisa Hanım ilgileniyor

Bazı meselelerin Hayrünnisa Hanımefendi’yi de ilgilendiren boyutu var. Ona da kartvizit gerekiyor, bir yere hediye vereceği zaman kullanabileceği kağıt ambalajı ve benzeri tür ürünlere ihtiyacı var. O nedenle konuyla ilgili fikirlerini söylüyor.

8 ay önce toplandık

Tasarımcı Bülent Erkmen ise geçen aralık ayında AKP İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan’ın konuyla ilgili kendisini aradığını ve bilgi verdiğini belirterek, şunları söyledi: "Daha sonra aradılar, Köşk’ü gezdirdiler. Mustafa İsen’le bir toplantı yaptık. Ben döndükten sonra mimarlık tarihçisi Prof. Uğur Tanyeli ve bir kurumsal stratejist olan Suna Dokur’la çalışacağımı bildirdim. Sonra da bir bütçe önerisi gönderdim. Olumlu ya da olumsuz bir ses çıkmadı. Sadece Mustafa İsen dahil 2-3 kişinin kullanması için acilen kartvizitini yapmamı rica ettiler. Yapıp gönderdim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!