Sahte kredi kartı operasyonuna 3 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Sahte kredi kartı operasyonuna 3 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2008 17:21

İZMİR'de sahte kredi kartlarıyla yaklaşık 141 bin YTL'LİK haksız kazanç sağladıkları ileri sürülen 7 kişiden üçü tutuklandı. Zanlıların şu ana kadar yerli ve yabancı yaklaşık 2 bin kişi adına sahte kredi kartı hazırladıkları anlaşıldı.

Bir ihbarı değerlendiren polis, Konak İlçesi'nde düzenlediği operasyonda E.I. (30), M.K. (35), E.E. (28), Ö.V. (23), H.K. (31), E.K. (23) ve O.Ü.'yü (24) yakaldı. Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, bir kredi kartı kopyalamaya yarayan encoder cihazı, üç dizüstü bilgisayar, bir mobil post cihazı, içinde çok sayıda kredi kartı bilgisinin bulunduğu bir flash bellek, sekiz çeşitli kişiler adına düzenlenmiş kredi kartları, çok sayıda hesap numarası yazılı not kağıtları ele geçirildi.

Soruşturmada, zanlıların, internet ortamında yurt dışındaki hackerlardan elde ettikleri kimlik bilgileriyle sahte kredi kartı düzenlediği saptandı. Ayrıca, eğlence mekanlarında bazı kişilerin, kredi kartlarını encoder cihazından geçirerek bilgilerine sahip olunduğu ortaya çıktı. Bu yöntemlerle, şu ana kadar yerli ve yabancı yaklaşık iki bin kişi adına sahte kredi kartı hazırlandığı, zanlılarca kullanılarak 141 bin YTL'lik haksız kazanç sağlandığı saptandı.
Adliyeye sevkedilen zanlılardan E.I., E.K. ve Ö.V., nöbetçi mahkemece tutuklanırken, diğerleri serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!