Polisin bankadaki hesabını boşalttılar

Güncelleme Tarihi:

Polisin bankadaki hesabını boşalttılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 17:20

AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde görev yapan polis memuru Uğur Altıntaş, internet üzerinden işlem yapan bir kişinin banka hesabından 31 bin 750 YTL'yi kendi hesabına aktardığını belirledi.

İstanbul'da yapılan bir operasyonda yakalanan zanlılardan birinin, kendi hesabını boşaltan kişinin banka şubesindeki sahte nüfus cüzdanında fotoğrafı bulunan kişiye benzediğini fark eden polis memuru, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne durumu bildirdi.

Kendisi gibi polis olan eşi Aylin Altıntaş ile birlikte Dinar'da görev yapan polis memuru Uğur Altıntaş'a birikimlerini yatırdığı bankanın Dinar Şubesi'nden telefon geldi. Şubeye davet edilen Altıntaş, kendi kimlik bilgilerinin yer aldığı, ancak başka bir kişiye ait fotoğrafın yapıştırılmış olduğu sahte nüfus cüzdanı fotokopisi ile hesabındaki 31 bin 750 YTL'nin internet üzerinden başka bir hesaba aktarıldığını öğrendi. Paranın izini süren bankacılar, paranın Ömer Doğaşan adına kayıtlı hesaba aktarılır aktarılmaz çekildiğini saptadı.

Çalıştığı Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ihbarda bulunan polis memuru Uğur Altıntaş, televizyonda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından internet üzerinden dolandırıcılık iddiasıyla yakalanan kişilerle ilgili bir haberin görüntülerini izlerken bankadaki sahte nüfus cüzdanındaki fotoğrafla, görüntüdeki bir nüfus cüzdanında bulunan fotoğrafın aynı kişiye ait olduğunu gördü. Altıntaş, İstanbul'daki meslektaşlarını da durumdan haberdar etti.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!