Şantajla ‘hacker’ yapacaklardı

Güncelleme Tarihi:

Şantajla ‘hacker’ yapacaklardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2008 15:16

Bursa'da 25 yaşındaki S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda işletmeci Hüseyin G. ve adamları tarafından dövülüp çıplak fotoğrafı çekilerek şantajla bilgisayar korsanı (hacker) olmaya zorladı.

Haberin Devamı

Olay, S.U.'nun Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı şikayetle ortaya çıktı. Bilgisayar üzerine ticaret yapan yapan yapan S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda kendisine hacker olma teklifi yapıldığını, kabul etmeyince de dövüldüğünü, çıplak fotoğraflarının çekilerek şantaj yapıldığını söyledi.

S.U., şikayetinde yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Barda güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kurarken, işletmeci Hüseyin G. benim bilgisayar programlarından anladığımı fark etti. Hüseyin G., hackerlerin başkalarının hesaplarına girerek banka boşalttıklarını televizyonda gördüğünü, benim de kendileriyle birlik olup hackerlik yapmamı istedi. Kabul etmeyince barın alt katına götürüp dövdüler, çırılçıplak fotoğrafımı çekip, tekliflerini kabul etmezsem bunu internette yayınlayacaklarını söylediler. İşkenceleri günlerce sürdü. İstanbul'a götürdüler, bir villada alıkoyarak bana her türlü imkanı sağlayacaklarını bu işi yapmamı istediler.”

Haberin Devamı

Ellerinden bir türlü kurtalamadığı bar işletmecisi ve adamlarını sahte banka siteleri oluşturarak oyaladığını söyleyen S.U., artık çıkar yol bulamadığı ve hayatının tehlikede olduğu için polise başvurduğunu söyledi. S.U., askerliğini yapmak üzere birliğine teslim olacağını belirterek, kendisine işkence yapanların hak ettiği cezayı alması için şikayetçi olduğunu söyledi.

S.U.'nun şikayetini değerlendiren polis, bar işletmecisi 37 yaşındaki Hüseyin G ile yanında çalışan 25 yaşındaki Tarık K., 39 yaşındaki Şeyhmuz K., 38 yaşındaki Mehmet Ali D. ve aynı yaştaki Önder Y.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerle aite 2 dizüstü bilgisayar ve 3 bilgisayar kasasına el konularak incelemeye alındı.
Zanlılar ilk ifadelerinde S.U.'den alacakları olduğunu, bu nedenle baskı yaptıklarını ileri sürerek, hacker olması için şantaj yaptıkları iddiasını kabul etmedi. Zanlılar sorgularının ardından ‘nitelikli yağmaya teşebbüs’, ‘kişi hürriyetini tahdit’ ve ‘ölümle tehdit’ suçlamalarıyla adliyeye sevkedilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!