Evlenme vaadiyle dolandırıcılık

Güncelleme Tarihi:

Evlenme vaadiyle dolandırıcılık
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2008 11:37

Kendilerini asker olarak tanıttıkları genç kızları, evlenme vaadiyle kandırdıktan sonra kredi kartlarını kullanarak dolandırdıkları tespit edilen 6 kişi jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Jandarma yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, çeşitli semtlerde kendilerini asker olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bazı kişileri yakın takibe aldı.

Yapılan soruşturma ve teknik takip sonunda suç örgütünün faaliyetlerinin delillendirilmesinin ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla “Volkan” adı verilen bir operasyon gerçekleştirildi. Jandarma ekiplerince adresi önceden tespit edilen bir eve yapılan baskında Yemen İ. ve Selçuk Ç. ile birlikte Abdülkani Ö, Mustafa U, Mesut K. ve Selim M. gözaltına alındı.

Zanlılarla birlikte 3 adet kuru sıkı tabanca, üzerinde üsteğmen rütbesi bulunan kazak ve asker kıyafetleri ile 2 adet yasa dışı yollardan ele geçirilmiş ve birinin üzerinde tahrifat yapılmış askeri kimlik, 1 adet emniyet sosyal tesisleri giriş kartı, 3 adet sahte nüfus cüzdanı, 2 adet sahte plaka, mağdurlara ait kredi kartları ve fotoğraflar ele geçirildi.

Haberin Devamı

ZANLILARDAN BİRİ ASKER KAÇAĞI

Zanlıların ifadeleri ve jandarma ekiplerinin soruşturması sonucunda, “örgüt liderleri” oldukları belirlenen Yemen İ. ve Selçuk Ç'nin, internet ortamında tanıştıkları genç kızlara kendilerini yüzbaşı ve üsteğmen olarak tanıttıkları tespit edildi. Zanlılardan Selçuk Ç'nin asker kaçağı olduğu ifade edildi. Bu kişilerin evlenme vaadinde bulundukları, aileleri ile de tanışarak güven sağladıkları genç kızları, kredi kartlarını alışverişte kullanarak ya da nakit para çekerek yaklaşık 200 bin YTL dolandırdıkları belirlendi.

Suç örgütünün diğer 4 üyesinin ise güven sağlama sürecinde Yemen İ. ve Selçuk Ç'ye “komutanım” şeklinde hitaplarda bulundukları, para transferinde aracılık yaptıkları, asker kıyafetlerini ve silahları saklayarak yardım ve yataklık ettikleri öğrenildi.

Zanlıların benzer şekilde dolandırdıkları yüzlerce kızın aile ve örgüt elemanlarının baskısı nedeniyle şikayetçi olmadığının düşünüldüğü de ifade edildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığında sorguları tamamlanan 6 zanlı, adli tabiplikteki muayenelerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!