Kartal delemedi

SİYAH beyazlılar, akıllı savunma yapan Gaziantep'i delemediler.

Böyle bir defansı ancak oyunu tam kenarlara açarak ve sıfır noktasına yani korner çizgisine inerek yapılan ortalarla açarsınız veya ceza alanı civarında verkaç yaparak ve de en önemlisi ceza sahası dışından şut atarak çözebilirsiniz. Beşiktaş bunlardan hangisini yaptı derseniz, alacağınız cevap 'hiçbirisi'dir. Ahmet Dursun yüzde yüz adam markajı yiyince kımıldayamadı. Sergen ağır, çabuk hareket edemiyor. İlerleyen dakikalarda bu sefer hareketi yapamayınca da sinirleniyor, kartlık hareketlere başvuruyor. Kaan Dobra sağda yetersiz. İki tane yan top geldi, onları da kötü ortaladı.

Lucescu, arkada geniş alan bırakıp, rakibe gol izni vermeyeyim diye, ağır olan Zago ile Ronaldo'nun önüne Tayfur ile Yasin'i koyuyor. Ve bu iki futbolcu da hücuma fazla destek veremiyorlar. Hücumda çoğalamazsan ne olur, hiçbir şey. Dün gece Beşiktaş golü ancak rakip takımın yapacağı bir hatadan bulabilirdi, kendi pozisyon yaratarak değil. Sahaya çıplak gözle baktığınızda bu, net olarak görülüyordu. Gaziantep, toplara fazla vurarak oynamadı, onun için de Beşiktaş'ı fazla üzerlerine getirtmediler.

TÜMER NEREDE?

Dikkatimi birşey çekiyor. Tümer neredeyse 6-7 haftadır yok. Böyle uzun bir sakatlığa hiç rastlamadım. Zamanımızda bu tıp tekniği ile by-pass olsaydı, neredeyse bu kadar hafta sonu oynardı. Çünkü Sergen hala daha 90 dakika sahada duracak oyuncu değil. Hiçbir şekilde defansif özelliği yok. O zaman da Pancu'ya çok yük biniyor. Hem prese geliyor hem hücuma çıkıyor. İnsanın gücü bir yere kadar yeter.

Oyuna sonradan giren İlhan Mansız da hazır değil. Ağır, bu da normal. En az 3-4 hafta ister. Yalnız onda da bir tehlike gözüküyor, istediğini yapamayınca hem rakibe hareket ediyor hem hakeme. Yani 3-4 haftada hazırlanır derken, bir kırmızıyla bu süreyi uzatabilir.

PALAMUT GİBİ KOLYE

Hakem Çulcu kötü maç idare etti. Daha çıkarken otoriteyi sağlayamıyorlar. Cordoba'nın maşallah boyundaki palamut gibi kolyeyi nasıl görememişler, pes. 66'ncı dakikada Zago'nun hareketi direkt kırmızı kart. Çulcu'nun, taban hareketlerinde topa mı, rakibe mi, faul mü, değil mi, ders çalışması gerekir. Özellikle futbolcuların önünden çekilip, oyuna mani olmaması lazım.
Yazarın Tüm Yazıları