Numune'ye çağdaş acil servis

Güncelleme Tarihi:

Numuneye çağdaş acil servis
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2002 02:15

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne Vehbi Koç Vakfı tarafından 3 milyon dolar (yaklaşık 5 trilyon lira) harcamayla yeniden yapılandırılan Vehbi Koç Acil Tıp Merkezi dün törenle hizmete açıldı.

Hastanede düzenlenen törene Sağlık Bakanı Osman Durmuş, milletvekilleri Cavit Kavak ve Bozkurt Yaşar Öztürk, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Gönül, Koç Holding CEO'su Bülend Özaydınlı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, Sakıp Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, İnan Kıraç ve Vali Erol Çakır'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

DURMUŞ'TAN TEŞEKKÜR

Törende konuşan Sağlık Bakanı Durmuş Türkiye'nin ekonomik sıkıntılar içinde bulunduğu bir dönemde yaptırdıkları merkezden dolayı vakfa teşekkür etti. Geçmişte politik tercihlerle dağ yamaçlarına, dere yataklarına temeller atıldığını söyleyen Durmuş, ‘‘Yeni yöntemimiz 10-15 yılda hastane değil, 10-12 ayda hastane’’ dedi.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel'e plaket verirken kurdeleyi de beraber kestiler.

Kliniğin temellerini Vehbi Koç atmıştı

Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, kliniğin 17 yıl önce Vehbi Koç'un isteğiyle Vehbi Koç Vakfı tarafından ‘‘Trafik Kazaları ve Birinci Basamak Tedavi Hizmetleri Polikliniği’’ olarak yaptırıldığını söyledi. Arsel, Vehbi Koç'un 1980'li yıllarda trafik kazalarıyla ilgili yapılan bir araştırmanın çarpıcı sonuçlarından çok etkilenerek bu polikliniği yaptırmaya karar verdiğini anlattı. Arada yapılan tadilatlara rağmen 17 yıl sonra çok yıpranan binanın Sağlık Bakanlığı ile imzaladıkları protokolle 3 milyon dolar harcanarak yeniden yapıldığını belirten Arsel, Sağlık Bakanlığı'nın da tıbbi ekipman ve donanımı sağladığını söyledi. Arsel binanın inşaatının 2001 Kasım ayında tamamlandığını ancak açılışının yeni yapılabildiğini de belirtti.

Haydarpaşa Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Suphi Acar da Vehbi Koç Vakfı'nın yanısıra Sağlık Bakanlığı'nın katkılarıyla merkezin, içindeki donanımla birlikte toplam 7 milyon dolara mal olduğunu söyledi. Prof. Dr. Acar, ‘‘Acil Tıp Kliniği, Acil Hekimleri, Acil Tıp Uzmanları ve hastanemizde çalışan tüm branşlardan toplam 50 hekim ve 40 sağlık personeliyle 24 saat kaliteli hizmet verecektir.’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!