Cebinizi bekleyen tehlike

Güncelleme Tarihi:

Cebinizi bekleyen tehlike
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2008 10:50

Cep telefonları giderek bilgisayarlara daha çok benziyor, hacker'ların işi de giderek kolaylaşıyor!

Haberin Devamı

Akıllı telefonlar  akıllandıkça, güvenlik riski de o oranda artıyor. Kablosuz cihazların özellikle iş dünyasında hızla çoğalmasıyla birlikte, bu cihazların güvenlik problemi de artık daha yoğun bir şekilde tartışılmaya başladı.

'Kablosuz teknoloji sektöründe kullanılan yeni trendler, artık hacker'ların işini son derece kolaylaştırdı' diyen Gatner'ın başkan yardımcısı John Girard, geçtiğimiz Pazartesi günü Londra'da gerçekleştirilen IT Güvenlik Zirvesi'ndeki bir panelde, özellikle kablosuz cihazların her zamankinden daha fazla hacker tehdidi altında olduğunun altını çizdi.

Bilindiği gibi birkaç yıl öncesine kadar kablosuz cihazlar söz konusu olduğunda bir standartlaşma durumu henüz ortada yoktu. Daha yeni yeni ortaya çıkan kablosuz teknolojiler, henüz yaygın olmadığından ciddi bir risk de içermiyordu. Kullandığı işletim sisteminden Java uygulamalarına kadar büyük farklılık gösteren kablosuz cihazlar, o yıllarda hacker'lar için kolay bir av değildi.

Haberin Devamı

Ancak aradan geçen yıllarla birlikte kablosuz cihazlar, beklenilenin ötesinde, özellikle iç çevrelerinde büyük ilgi gördü. Symbian ve Microsoft'un Windows Mobile işletim sistemi, standartlaşmanın da etkisiyle hacker'lar için daha kolay bir hedef haline geldi.

'Telefonunuz ne kadar bilgisayarınıza benzerse, güvenlik riski de aynı paralelde artar' diyen Girard, hacker'ların masaüstü platformlarında kullandığı taktikleri artık mobil ortama kaydırmaya başladığına dikkat çekti.

Bunun yanında geleceğe dair bir öngörüde de bulunan Girard, kimlik hırsızlığı ve phishing saldırılarının önümüzdeki yıllarda mobil cihazlarda ciddi artış göstereceğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!