'Birbirlerini vurdurttular'

Güncelleme Tarihi:

Birbirlerini vurdurttular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 15:41

Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut ile CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer’in birbirlerini vurdurtmak için adam tuttukları öne sürüldü.

Haberin Devamı

Çıkar amaçlı suç örgütlerinin belediye üzerindeki rant savaşı iki yıl önce başlamıştı. Temmuz 2006’da Güzeltepe futbol sahasındaki törende CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ve CHP İzmir eski milletvekili Vezir Akdemir, 31 yaşındaki Alican Eroğlu’nun bıçaklı saldırısına uğrayıp hafif yaralandı. İzmir Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu olaya ilişkin düzenlediği ‘Tırpan 1' operasyonunda çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla 12 kişiyi gözaltına aldı, 3'ü tutuklandı. Bu 3 sanık da daha sonra serbest kaldı. 6 ay sonra ise bu sefer CHP Çiğli eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer, tabancayla 5 el ateş edilerek vuruldu. Bu saldırının ardından da ‘Tırpan 2’ operasyonu yapıldı, 13 kişi gözaltına alınırken, ruhsatsız 3 silah ele geçirildi. Bu zanlılardan ikisi tutuklanırken soruşturmayı genişleten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök ilginç bilgilere ulaştı.

Haberin Devamı

Savcı Gök geçen hafta Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un suç örgütüyle ilgili ifadesini aldı. Bulut, CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer’in vurulmasında azmettirici olduğu ve silahlı suç örgütüne üye olduğu iddiasına karşı savunma yaptı. Bulut iddiaları reddetti. Savcı Murat Gök, Belediye Başkanı Ensari Bulut'un ifadesinden sonra bugün de CHP Çiğli İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer'in zanlı olarak ifadesini aldı.

İKİ ESKİ DOST BİRBİRLERİNİ VURDURTTU

Derinleştirilen soruşturmada, eski iki dost olan CHP İlçe Başkanı ve CHP'li Belediye başkanının ayrı ayrı tarihlerde birbirini öldürmeleri için adam tuttukları öne sürüldü. Ali Rıza Koçer'in yeğeni A.E.'ye belediye başkanı Ensari'yi bir toplantıda bıçaklattığı, Başkan Bulut'un da Diyarbakır'dan getirtip 50 bin YTL'ye anlaştığı kimliği belirlenemeyen zanlının Ali Rıza Koçer'i vurduğu idda edildi.

Ensari'nin, Koçer'i vurmak için anlaşıp 50 bin YTL verdiği bir başka sanık A.H.T'nin ise Koçer'i vurmaktan vazgeçip gidip durumu anlattığı bildirildi. Koçer'in isteği üzerine A.H.T.'nin bu kez Ensari'nin kardeşi Kasım Bulut'u vurduğu iddia edildi. Çiğli'de birbiriyle bağlantıyı yaralama olaylarını yeniden mercek altına alan Savcı Murat Gök, Ensari'den sonra Ali Rıza Koçer'i de çağırıp, ‘Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım ve belediye başkanının yaralamaya azmettirmek’ suçlarından ifadesini aldı. Ali Rıza Koçer, suçlamaları kabul etmedi. Savcı Gök'ün toplanan delil ve ifadelere göre, Koçer, Bulut ve diğer sanıklar hakkında iddianame hazırlayıp, dava açacağı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!